Kiemelt Hírek 2020. február 14.

Hiába küzdenek a hálapénz ellen, egyre többet fizetünk: mutatjuk a pontos számokat

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 14.
A legtöbb pénzt az idősek és a nők adják. Reggeli hírösszefoglaló.

Hiába küzdenek a hálapénz ellen, az utóbbi években drasztikusan nőttek az orvosok zsebéne csúsztatott összegek

Számos törekvés van a hálapénz visszaszorítására, ugyanakkor hivatalos statisztikák szerint a paraszolvencia összege 2010 óta emelkedett, méghozzá nem kicsit. Ki, kinek és mennyit fizet? Innen kiderül.

Koronavírus: partra szállhatnak az óceánon 12 napig bolyongó tengerjáró utasai

A Westerdam nevű hajóról van szó, amelyet a koronavírustól tartva korábban öt országban nem engedtek kikötni. Részletek itt.

Mindeközben Jens Spahn, Németország egészségügyi minisztere a Deutsche Wellének arról beszélt: egyelőre működnek a koronavírus megfékezéséért tett erőfeszítések Európában. Spahn nyilatkozatát itt ismertetik.

A Fidesz nekiment az adócsalóknak, és szép csendben felszámolja a feketegazdaságot

Attól függően, kinek milyen a politikai beállítottsága, sok minden eszünkbe juthat a Fidesz gazdaságpolitikájáról. A gazdaság kifehérítését általában nem szokták emlegetni, pedig ez egy nagyon meghatározó folyamat, és döntő részben a mostani kormányzathoz köthető. A törekvéseknek egyre látványosabbak az eredményei, amelyek ez alapjaiban változtatják meg a magyar vállalkozások mindennapjait. Milyen eszközöket vetett be a Fidesz, és milyen hatásai vannak a feketegazdaság elleni küzdelemnek? Erről szól ez a cikk.

Fáklyás felvonulást jelentett be a Mi Hazánk egy borsodi gyilkosság helyszínére

Toroczkai László polgármester, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke 2019 nyarán. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Januárban az 1700 lakosú Sályon a 21 éves T. Dávid olyan súlyosan bántalmazta otthonában a 61 éves néprajzkutatót, aki korábban munkát adott a férfinak a ház körül, hogy az asszony belehalt sérüléseibe. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke két helyszínes demonstrációt jelentett be vasárnapra, a miskolci kormányhivatal elé, valamint Sályra. A megmozdulásról itt olvashatsz bővebben.

Elfogta a rendőrség a férfit, aki januárban a Népfürdő utcában halálra verhetett egy fiatal nőt

A brutálisan bántalmazott   holttestét január 14-én találták meg a főváros XIII. kerületében, egy irodaház mellett. A nyomozás fejleményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Szabadlábon van a ceglédi férfi, akit kislánya megerőszakolásával gyanúsítanak

A román állampolgárságú férfit több mint egy év után engedték ki a börtönből. Az esetről, valamint a nyomozás fejleményeiről itt írnak.

Szijjártó Péter barátja is olcsó önkormányzati lakásban él a Várban, amit ugyanazzal a trükkel szerzett meg, mint Bayer Zsolt

Kuna Tibor egykori kormányközeli üzletember, Szijjártó Péter külügyminiszter barátja Bayerhez hasonlóan az Úri utcában él, roppant olcsón.

Egy magyar találmánynak köszönhetően megszűnhet a sorban állás a benzinkutakon

A magyar innovációt a londoni MOVE-on, vagyis Európa legnagyobb mobilitási konferenciáján, ahol a jövő közlekedési megoldásait keresik a világ legnagyobb befektetői, nagy érdeklődés övezte. Ha ide kattintasz, megtudhatod, hogyan működik a találmány.

Pár hét múlva jön az új olcsó iPhone

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Az iPhone SE után iPhone SE2 néven emlegetett modellről már egy ideje pletykálnak, most azonban úgy tűnik, tényleg mindjárt megérkezik. Ha kíváncsi vagy a készülékre, és arra, hogy mikortól és mennyiért lehet majd megvásárolni, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Hosszabb időre költözik a tavasz a februárba

A következő napokban az ilyenkor szokásosnál több fokkal enyhébb időre számíthatunk. Részletes időjárás-előrejelzést itt találsz.

Keresés az oldalon