Hét éve nem látott áremelések sújtják a bankszámla-tulajdonosokat

Az infláció a csúcson van, így más szolgáltatások ára is drágább lesz. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-15 09:20

Fotó: iStock

Hét éve nem látott áremelések sújtják a bankszámla-tulajdonosokat

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az infláció hétéves csúcsot mutat. Ennek következtében számos szolgáltatás  ára megnő a következő hetekben: a banki szolgáltatásokon túl ilyen a lakásbiztosítás és az önkormányzati lakásbérlés. Az áremelésekről ebben a cikkben írnak bővebben.

Megjelent egy videó, amin látszik, hogy Irán két rakétát is kilőtt az ukrán utasszállítóra

Január 11-én Irán elismerte, hogy a légvédelmük semmisítette meg tévedésből a Teheránból Kijevbe tartó ukrán utasszállítót, a fedélzetén lévő 176 emberrel. Az irániak közlése szerint az utasszállítót pilóta nélküli repülőnek gondolták, melyre egy egy rövid hatótávolságú rakétát lőttek ki. A napokban előkerült egy videó, amelyen látszik, ahogy a rakéta eltalálja a gépet, most azonban bemutattak egy újabb felvételt, amelyen már két, egymás után kilőtt rakéta vehető ki.

“A Balaton környékén lényegében az Orbán-családra célozzák az uniós forrásokat” – Jávor Benedek bemutatta, hogyan osztaná el a kormány az EU-s pénzeket

Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár szimplán “ordas hazugságnak” nevezte azt, amiről a napokban a Népszava írt, miszerint egy kormányzati előterjesztésben megnyitják az utat, hogy elvonhassák a fővárostól az uniós forrásokat. Állítják: “a kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról”. Jávor Benedek ugyanakkor a blogján nyilvánosságra hozott egy prezentációt, amelyet a kormány december 10-én mutatott be az Európai Bizottságnak, és amelyből világosan látszik, hogy a Népszavának igaza volt. Sőt, valójában nem csupán Budapestnek van oka félnie, hogy kimarad a pénzosztásból, hanem az ellenzéki vezetésű vidéki nagyvárosoknak is. 

Halálra vertek egy nőt a XIII. kerületben

Rogán Antal kabinetirodája 400 közvélemény-kutatást csináltatott 2,5 év alatt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez heti három felmérést jelent. Ezt az adatot maga a Miniszterelnöki Kabinetiroda adta ki a Fővárosi Törvényszék kérésére, mivel a minisztériumot egy évvel ezelőtt beperelte a DK. Azután, hogy George Birnbaum egy interjúban azt állította: Arthur Finkelstein politikai tanácsadóval közösen ők alkották meg a Fidesz számára a tökéletes ellenségképet, vagyis nekik köszönhető a sorosozós őrület. Az alábbi cikkből megtudhatod, hogy jön ide (is) Soros György, mit mérhetnek Rogánék ilyen szorgalmasan, és miként akadályozzák a bírósági eljárást.

Végre kiderült, mit takar az Orbán Viktor által emlegetett 50 ezer milliárd: szokásos kormányzati túlárazást

Amikor szóba kerül a karbonsemlegesség elérését célzó uniós vállalás, Orbán Viktor előszeretettel hivatkozik arra, hogy ennek teljesítése 50 200 milliárd forintba kerülne Magyarország számára. Eddig hiába próbálkoztak ellenzéki képviselők azzal, hogy megtudják, mi áll a gigantikus bűvös szám mögött. De most megtalálták azt a 2017-ben készült, tanulmánynak csak jóindulattal nevezhető összegzést, amelyben pontosan ez az szám szerepel. Vagyis végre megtudhatjuk, hogyan számolták ki ezt az elképesztő összeget. És mivel megkérdeztek néhány szakértőt, arra is fény derült, hogy nagyon rosszul kalkuláltak. Részletek itt.

Képeken a befagyott lillafüredi vízesés

Az elmúlt napokban tapasztalható hidegnek köszönhetően elkezdett befagyni Magyarország legmagasabb vízesése, a Színva patak által táplált lilafüredi vízesés. Vajda János MTI-fotós január 14-én csodás képeken örökítette meg a több méter magas jégcsapokat. Íme a fotók.

Már a sertéshúsokon vannak a nemzeti színű zászlók

Mivel szerdától kötelező a származási országnak megfelelő nemzeti színű zászlóval ellátni a nagyobb boltok húspultjaiban kapható, nem előrecsomagolt, friss sertéshúsokat, a jelzések már ott virítanak a húspultokban. Milyen szabályokat követnek a jelölésekkel, és mi a célja ennek az egésznek? Ebből a cikkből kiderül, plusz fotókat is találsz a már kihelyezett zászlókról.

Közel harmincan megsérültek, amikor egy iskola játszóterére engedte ki az üzemanyagot egy amerikai gép

Fotó: iStock

A helyi hatóságok kedden közölték, hogy tizenhét gyerek és kilenc felnőtt sérült meg, miután egy kényszerleszállásra készülő repülőgép egy iskola felett engedte ki az ilyenkor kötelezően kidobandó üzemanyagot. Az eset körülményeiről ebben a cikkben tájékozódhatsz.

Van, ahol egész héten nem fogjuk látni a napot

Péntekig marad a mostanihoz hasonló időjárás, majd szombaton várhatóan egy hidegfront  érkezik hazánk légterébe. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Ökológiai katasztrófa a Kamcsatka-félszigeten

szimpatika.hu9 órája

Az alábbi frizurákkal letagadhatsz 10 évet

joy.hu10 órája

Egyetlen lélegeztetőgépet sem szerzett – esett neki Szijjártó Donald Tusknak, aki korcsnak nevezte az illiberális demokráciát

168ora.hu14 órája

Koreai szépségtitkok, hogy mindig ragyogj!

eletforma.hu14 órája

Meghalt a Samsung elnöke

gsmring.hu15 órája

A világ legerősebb és legdrágább chilije Magyarországon terem

magro.hu16 órája

Olcsó és menő ajándék: Jysk hekkelés felsőfokon

otthonka.ezalenyeg.hu18 órája

A török elnök elmeorvosi vizsgálatra küldené a francia elnököt

napmintnap.com19 órája