Hazatért az adriai luxusjachtozásról Szijjártó Péter, de nem marad sokáig

A Facebookon adott életjelt magáról Szijjártó Péter, és előre elárulta tervezett utazásait. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-08-20 18:25

ATTILA KISBENEDEK / AFP

Hazatért az adriai luxusjachtozásról Szijjártó Péter, de nem marad sokáig

Kezdődik a szezon, karácsonyig pedig nincs megállás!

– írta a Facebookon Szijjártó Péter, és bár az elmúlt napokban kétségessé vált, hogy a külügyminiszter valóban ott tartózkodik-e, mint azt közösségi oldala mutatja, a jelek szerint hazatért az Adriáról. Ebből a cikkből azt is megtudhatod, hol futhatsz össze a közeljövőben a roppant nagy munkabírású magyar külügyminiszterrel.

Orbán Viktor: Ez Magyarország megmaradásának hét törvénye

Orbán Viktor miniszterelnök a Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson, illetve az Összetartozás emlékhelyének átadásán mondott beszédet a Kossuth Lajos téren. Ha érdekel, mi Magyarország megmaradásának hét törvénye, ide kattints. Ha az Összetartozás emlékhelyéről nézegetnél fotókat, itt teheted meg.

Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédét itt, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester augusztus 20-ai Facebook-bejegyzését pedig itt olvashatod el.

Brüsszel adományként fogja kiosztani az oltóanyagot a szegényebb országoknak

Chris Ryan / Caia image / SCIENCE PH / NEW / Science Photo Library via AFP

Az Európai Bizottság csütörtöki bejelentése szerint a testület 225 millió adag, koronavírus elleni oltóanyagot tervez felvásárolni a CureVac német biogyógyszerészeti vállalattól. Ha érdekel, mi fog történni a gigantikus mennyiségű oltóanyaggal, olvasd el ezt a cikket.

A jachtos Szíjj László üzletei és milliói a gyurcsányista nyolc szűk esztendőben

Állami-önkormányzati megbízások, évről évre növekvő cég, milliós osztalékok, és terepjárókról, thaiföldi luxusútról szóló pletykák: így “szenvedett” a jachtos Szíjj László a balliberális iga alatt. Ha érdekelnek a részletek, ezt a cikket olvasd el.

Bosszú Fehéroroszországban

Fehéroroszország történetének legjelentősebb politikai válságát éli, másfél hete folyamatosak a tízezreket vonzó megmozdulások. A fehérorosz hatóságok csütörtökön büntetőjogi eljárást indítottak egy új ellenzéki testület, a koordinációs tanács ellen a hatalom megszerzésére tett illegális kísérlet vádjával. 

Trump odadobná az olajiparnak az utolsó sarkköri vadrezervátumot

Hétfőn véglegesítette a Trump-kormány azokat a terveket, melyek kőolaj és földgáz kitermelését engedélyeznék az alaszkai Arktisz Nemzeti Vadállat-rezervátumban (ANWR). A Reuters szerint így elképzelhető, hogy a vállalatok hamarosan évtizedekre szóló olajtermelési jogot kapjanak a jelenleg még érintetlen vadonban. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Horvátországban terjeszkedik Mészáros Lőrinc

A Talentis Group Zrt. júliusban szerzett meg egy olyan rijekai céget, amely neve alapján is a szálláshelyszolgáltatásban ténykedik, vagy fog ténykedni a jövőben. Mindez már Mészáros nemzetközi terjeszkedési terveinek része. 

Szemerédi Endre kapta a legrangosabb magyar kitüntetést

MTI/Bruzák Noémi

A Magyar Szent István-rend kitüntetést idén Szemerédi Endre Abel- és Széchenyi-díjas matematikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának ítélték oda. Ha kíváncsi vagy, mivel érdemelte ki az elismerést, ebből a cikkből megtudhatod.

Egyre többen teszik vörös listára Horvátországot

Horvátországban ismét második egymást követő napon döntött rekordot az új fertőzöttek száma. Magyarország továbbra is zöld kategóriába sorolja déli szomszédját, több európai ország azonban nem ilyen megengedő. A részletekért ide kattints.

Fotókon a járványhelyzetre szabott Virágkarnevál

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a kocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása, de a virágkocsikat így is megtekinthetik az érdeklődők. Ha érdekel, milyen körülmények között, és fotókat is szívesen néznél a népszerű rendezvényről, ide kattints.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu11 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu12 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája