Kiemelt Hírek 2021. szeptember 20.

Havi 500 ezer forintra emelkedik a bruttó átlagbér jövőre

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 20.
Már az idei évben megközelíthetik az átlagos bruttó bérek a félmilliós határt, a jövedelmi viszonyokat az átlagfizetésnél jobban megragadó medián bér azonban ennél jóval alacsonyabb marad. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/Ujvári Sándor

Havi 500 ezer forintra emelkedik a bruttó átlagbér jövőre

A szakértők szerint már az idei évben megközelíthetik az átlagos bruttó bérek a félmilliós határt,a jövedelmi viszonyokat az átlagfizetésnél jobban megragadó medián bér azonban ennél jóval alacsonyabb marad. Részletek.

Itt a friss lista a NAV-ellenőrzésekről: megyei bontásban mutatjuk, kiket fognak felkeresni a revizorok

Az adóhivatal honlapján pozitív ösztönzésként előre jelzik, hol és mikor számíthatunk vizsgálatokra. Íme a szeptember 20-án kezdődő 38. hét menetrendje.

Ezer felett az új fertőzöttek száma

Megérkeztek az összesített hétvégi adatok. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva böngészhetők.

Meghosszabbítják az előválasztás első fordulóját

kozosalap.hu

A háttérrendszer hétvégén tapasztalt technikai problémái miatt módosít az eredeti terveken az Országos Előválasztási Bizottság. További információkért katt ide.

Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet elzavarták egy étteremből

Az eset Debrecenben történt, a két politikusnak az incidens miatt az utcán kellett fórumot tartania. Mi történt? Innen kiderül.

Orbán Viktor miatt bírálják az osztrák kancellárt

Sebastian Kurz, aki már többször kritizálta az uniót és kettős mércét emlegetett, védelmébe vette a magyarokat és a lengyeleket. A szociáldemokraták kiakadtak. Bővebben.

“Ebben a térben a dílerek is csövesek, ők is nyomorognak” – a 

A nyilatkozó szakértő szerint az utóbbi időben központi érdeklődést élvező, a belvárosi köztereket “rettegésben” tartó kábítószeres bandák, csoportosan garázdálkodó hajléktalanok problémája nem kitaláció, sőt, valóban rendkívül rossz a helyzet, amelynek felszámolása tényleg a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe tartozik elsődlegesen. A megoldáson gondolkozni sem kellene, mások már kitalálták, és a főváros szeptember elején meg is tette az első lépéseket, ehhez viszont a kormány segítségére is szükség van, amely jelenleg a médiával összefogva a hangulatkeltéssel csak ront az állapotokon. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Putyin pártja ismét megszerezte a kétharmadot

Az Egységes Oroszország kormánypárt hivatalosan is bejelentette győzelmét. Íme.

Emmy-gála: történelmi sikert aratott a Netflix

Rich Fury/Getty Images

A vasárnap éjjel megrendezésre került 74. Emmy-gála a személyes jelenlét és a Netflix ünnepe volt, utóbbi régóta várt nagy áttörése főként két sorozatnak köszönhető. Azért az HBO-nak sem volt oka panaszra, és több más streamingszolgáltató is felhívta magára a figyelmet. Az eseményről és a főbb kategóriák győzteseiről ebben a cikkben írnak.

Párával, köddel és hideggel indít a hét

A hétfői mozgalmasabb időjárást keddtől nyugodtabb időszak váltja, ugyanakkor a ködös reggelekkel érdemes megbarátkozni. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon