Hat új útvonalat nyit Budapestről a Ryanair a jövő nyári menetrendben

Ez lesz a Ryanair eddigi legszélesebb kínálata Budapestről.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-27 14:04

MTI/EPA/Julien Warnand

Hat új útvonalat nyit a 2019-es nyári menetrendi időszakban a Ryanair ír diszkont légitársaság Budapestről és két új Boeing 787-800-as érkezik a ferihegyi bázisra – jelentette be Olga Pawlonka, a légicég regionális marketing vezetője kedden Budapesten.

Elmondása szerint a társaság négyről hatra növeli a budapesti bázison lévő repülőgépek számát, és a március végével induló időszakban Bariba, Cagliariba, Riminibe, Corkba, Sevillába és Thesszalonikibe indít új járatokat. Ez lesz a Ryanair eddigi legszélesebb kínálata Budapestről, összesen 39 útvonal lesz elérhető, az utasok száma 3 millióra emelkedhet, ami 13 százalékos bővülés az előző évhez képest – jegyezte meg Olga Pawlonka.

A társaság egyéb ügyeiről szólva az MTI kérdésére válaszolva beszélt arról, hogy a társaság a magas kerozinárak és az alacsony átlagos jegyár miatt kénytelen volt 20 százalékkal csökkenteni a profitkilátásait, jelenleg 1,15 milliárd euró közelébe várják március 31-ével, a pénzügyi év végével a társaság adózott eredményét. Elmondta még, hogy bár a cég 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion ebben a pénzügyi évben még 150 milliós veszteséget hozhat, jövőre már nullszaldó körüli eredményre számítanak.

A nyári időszakban tapasztalt késésekkel kapcsolatban Olga Pawlonka azt mondta, mintegy 1100 járatukat kellett törölni a késések miatt, és ez nem fenntartható. Ezért azt kezdeményezték az uniónál, hogy a sztrájkot hirdető légiforgalmi irányító szolgálatok értesítsék a cégeket 72 órával a légtér lezárása előtt és biztosítsák az adott ország légterében való átrepülést sztrájk esetén is.

Címkék:

budapest Ryanair

Mai nap hírei

39 évesen száguldott a halálba a magyar szinkron koronázatlan királya

femcafe.hu5 órája

Petícióban kérik a magyar szurkolók az UEFA-t, hogy ne engedje a szivárványvilágítást a magyar–német meccs alatt

hirado.hu9 órája

mutatjuk, hogy lehet csoportharmadikként továbbjutni és ellenfelet kapni

m4sport.hu14 órája

Dembélé számára véget ért az Eb

eurosport.hu14 órája

Jó ég: György herceg és Sarolta hercegnő akkorát nőttek, hogy rájuk sem ismerünk

glamour.hu15 órája

Ordenáré módon szólt be a müncheni polgármesternek Deutsch Tamás

nyugatifeny.hu16 órája

Fokozódó hőség és pontos zivatar-előrejelzés

agroinform.hu19 órája

A Real Madrid máris eladná a 60 millióért igazolt csatárát

liner.hu20 órája