Kiemelt Hírek 2021. augusztus 06.

Hárspataki Gábor bronzérmet szerzett Tokióban

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 06.
Az idén debütáló sportágban a 25 éves magyar karatés becsülettel helytállt.
Hárspataki Gábor (kékben) küzd a japán Nisimura Ken ellen a férfi karatésok -75 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében. MTI/Kovács Tamás

A tokiói olimpián Karatéban (75kg) Hárspataki Gábor a csoportjából két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel továbbjutott az elődöntőbe. A most debütáló sportág egyedüli magyar indulójának meneteléséről itt írtunk korábban. Mivel ebben a számban nem rendeznek bronzmérkőzést, két harmadik van, így péntek kora délután az már biztos volt, hogy a magyar olimpikon éremmel tér haza.

Hárspataki ellenfele a fináléért az azeri Rafael Agajev volt, akire korábban példaképként tekintett a magyar. A küzdelem hamar magyar hátrányt hozott, először 3, majd 4 ponttal lépett el az azeri versenyző. A küzdelmet többször is videóbíróval szakították meg, ez sajnos nem a magyar fiúnak kedvezett. Egyetlen perccel a vége előtt már 6 pont hátrányból folytatta a küzdelmet, 17 másodperccel a vége előtt Agajev ismét betalált egy ütéssel, ezzel végleg eldöntve a meccset. A végeredmény 7-0, egy azeri döntős, és egy újabb magyar bronzérem.

Keresés az oldalon