Harmincegy év siralomház után kivégezték a texasi rendőrgyilkost

Startlap - Startlap
A 61 éves Robert Jennings egy 1988-ban félresikerült rablás miatt került a halálsorra.

Kivégeztek Texasban egy rabot, aki több mint harminc évvel ezelőtt agyonlőtt egy rendőrt egy kudarcba fulladt fegyveres rablás során. A 61 éves Robert Jennings mintegy három évtizede ült a siralomházban – írja az MTI.

Feltételesen volt szabadlábon

A Robert Jenningsre kiszabott halálbüntetést Texas állam huntsville-i börtönében méreginjekcióval hajtották végre helyi idő szerint szerda este.  A Houston Chronicle című helyi lap, valamint a börtön nyilvántartása szerint a rablás idején Jennings éppen feltételesen volt szabadlábon, miután egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből 10 évet letöltött.

A rendőrgyilkosságot még a bűntársa se díjazta  

Elston Howard rendőr nem ügyfélként, hanem hivatalos minőségében volt a boltban; le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Jennings három lövést adott le a rendőrre, az utolsót már akkor, amikor Howard magatehetetlenül feküdt a földön. A bolt előtt egy autóban várt rá tettestársa, Robert Harvell, akivel vitába keveredtek, mikor Jennings elmondta, hogy lelőtte a bolt “biztonsági őrét”, és a dulakodásban Harvell meglőtte Jenningset. 

A kórházban tartóztatták le

Jenningset kórházba szállították, a rendőrök ott tartóztatták le. Harvellt anyja házában fogták el, ő 55 éves börtönbüntetést kapott.  Jennings az első halálra ítélt, akit az idén Texasban kivégeztek. 2018-ban 13 embert végeztek ki a déli államban. Az Egyesült Államokban tavaly összesen 25 elítélten hajtották végre a halálos ítéletet.

Ez is érdekelhet

képcím

Végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült...

képcím

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban

képcím

Módosított benzinárstop: itt vannak az új szabályok, az új...