Kiemelt Hírek 2019. március 07.

Halála előtt gyilkos csapdákat helyezett el haragosainál egy német tájépítész

Startlap Kiemelt Hírek 2019. március 07.
Ne szórakozz a kertésszel.

Egy halott kertész-tájépítész haragosait keresi a német rendőrség Rajnavidék-Pfalz tartomány egy vidékén, mivel attól tartanak, hogy a férfi halála előtt gyilkos csapdákat helyezett el olyanoknál, akikkel üzleti vagy személyes konfliktusban állt – írja az MTI.

Síron túli bosszúhadjárat

A halál utáni bosszúhadjáratnak már áldozatul esett egy orvos, egy anya és lánya pedig megsebesült.
Az 59 éves Bernhard Graumannt március 1-jére virradóra találták holtan mehlingeni otthonában, meg nem erősített sajtóértesülések szerint öngyilkos lett. Ugyanaznap Enkenbach-Alsenborn településen egy 64 éves férfi életét kioltotta egy álcázott pokolgép, amelyet felvett a földről rendelőjének bejárata előtt.

Robbanó tűzifa 

Vasárnap a 10 kilométerrel odébb fekvő Otterbergben történt szokatlan és rejtélyes incidens: felrobbant a fatüzelésű kályhában egy darab tűzifa, amelyet előzőleg valaki robbanóanyaggal itatott át. A “merényletben” egy 37 éves nő és négyéves lánya sebesült meg súlyosan, de nem életveszélyesen.

Máshol is helyezhetett el csapdákat

Az illetékes rendőrség azt gyanítja, hogy a bombát és a preparált tűzifát a hirtelen haragúként ismert kertész csempészte halála előtt célpontjai otthonába, mivel mindkét ház lakóival rossz viszonyban volt üzleti vagy személyes problémák miatt, és attól tartanak, hogy hasonló csapdákat rejthetett el másoknál is. A rendőrség ezért mindazok jelentkezését sürgősen várja, akik a Kaiserslauterntől északkeletre fekvő településeken konfliktusban álltak a tájépítésszel.

Eddig még nem találtak több bombát

A külön erre a célra hétfőn létrehozott forróvonalon szerdáig több mint 60 hívás érkezett, de eddig senkinél sem találtak bombát. Ennek ellenére a rendőrség továbbra is óvatosságra inti mindazokat, akik kapcsolatban álltak a kertésszel.

Megmérgezte magát

Graumann otthonában lőport és egyéb olyan tárgyakat találtak, amelyek fegyver vagy bomba készítésére alkalmasak. A férfi egy hagyományőrző egyesületnek lőporral működő puskákat és egyéb pirotechnikai eszközöket fabrikált, a jelek szerint mindezt legálisan. A boncolás eredménye még nincs meg, de egy rendőr szerint a tájépítész megmérgezhette magát.

Keresés az oldalon