Hajnal diplomaügye miatt lép ki az LMP-ből Hajdu Mária

Startlap - Startlap
Az önkormányzati képviselő szerint Orbán legjobb kádere Gyurcsány, aki "már háromszor biztosította a NER-nek a kétharmadot". Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

2022. április 3-án országgyűlési választást tartanak Magyarországon. Alakíthat-e ötödik alkalommal kormányt Orbán Viktor? Képes lesz-e 12 év után kormányváltásra az ellenzéki összefogás? A kérdés nagyrészt ezekben a hetekben dől el. Kövesd velünk a kampány legfontosabb történéseit.  

“Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége” – tette fel a kérdést a Facebook-oldalán két nappal ezelőtt Hajdu Mária  – akkor még LMP-s – XII. kerületi önkormányzati képviselő. A kérdésnek meglett a következménye: Hajdu független képviselőjelöltként fog indulni az áprilisi választásokon. Ellenfele a budapesti XII. kerület 3. egyéni választókörzetében Fürjes Balázs (Fidesz) és Hajnal Miklós (Momentum, egyesült ellenzék) lesz. Részletek.

Ez történt még az elmúlt órákban:

  • Péntekig befejeződik az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett népszavazás értesítőinek postázása. Mit tehet az, aki nem kapja meg? Itt elmondják.
  • Korábbi hír, hogy teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) az áprilisi magyar parlamenti választásra, már a segítők toborzását is elkezdték. Most az is eldőlt, milyen megfigyelőket küldenek Magyarországra. Részletek.
  • Balatonfüreden tart frakcióülést a Fidesz február 21-én. Épp aznap, amikor Magyarország szempontjából rendkívül fontos döntést hoz az Európai Bíróság. A jövő hét egyik legizgalmasabbnak ígérkező napjáról ez a cikk közöl bővebb információkat.
  • Kunhalmi Ágnes elmondta, miért nincs még kész az ellenzéki közös lista, innen te is megtudhatod.
  • Schiffer András elárulta, kire fog szavazni az országgyűlési választáson. Annyit mi is elárulunk: nem az ellenzéki összefogásra. Ebből a cikkből kiderül.
  • Százmilliókért versenyeznek a választásokon a bizniszpártok, most dől el, hogy nehezebb lett-e szabadon rabolni. Bővebben.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által pártpolitikai célokkal megvádolt pedagógusok március 16-án újabb, akkor már egész napos és akár határozatlan idejű sztrájkra készülnek. Az Emmi most pontosított a fellebbezési beadványán a sztrájkkal kapcsolatos bírósági eljárásban. A meglepő fordulatról itt olvashatsz.

 

Címlapkép: MTI Fotó: Marjai János

Ez is érdekelhet

képcím

Október 23: a politikai pártok megemlékezései

képcím

Így kritizálta Matolcsy beszédét az ellenzék

képcím

Árstop, rezsi, tüntetések, Holdról is látszó kétharmad: íme...