Hadigazdálkodás jöhet Oroszországban

Startlap - Startlap
Szlovjanszk a Donbaszért vívott harc következő állomása; Z betűk árasztották el Újvidéket; Kövér László szerint ez egy kiprovokált háború. Az ukrán-orosz válság hírei.

Hadigazdálkodás jöhet Oroszországban

Két új orosz törvényjavaslat szerint a cégek kötelezhetőek lesznek arra, hogy a katonaságot lássák el, a munkásokat pedig az állam kötelezheti túlórára, ha azzal a hadsereg munkáját segítik. Ha hatályba lépnek a törvények, az gyakorlatilag a hadigazdálkodás bevezetését jelenti, annak ellenére, hogy Moszkva saját állítása szerint továbbra sem vív háborút Ukrajnával. Bővebben.

Brit hírszerzés: Szlovjanszk a Donbaszért vívott harc következő állomása

Feltehetően a Szlovjanszkért vívott csata lesz a következő kulcsfontosságú ütközete a kelet-ukrajnai harcoknak. Az orosz fegyveres erők 16 kilométerre vannak a donyecki várostól – közölte a brit védelmi minisztérium. A jelentés további részleteit ebben a cikkben foglalták össze.

Donyeck kormányzója 350 ezer embert szólított fel evakuálásra

MIGUEL MEDINA / AFP

Oroszország feltehetően növeli a harcok intenzitását Donyeckben, melynek nagy része továbbra is az ukránok ellenőrzése alatt áll. A fenyegetés arra késztette a hatóságokat, hogy több mint negyedmillió lakost szólítsanak fel otthonuk elhagyására. Részletek.

Tízezer ukrán újoncot képeznek ki Nagy-Britanniában

Az oroszok által Ukrajna ellen indított háború kezdete óta a brit kormány 2,3 milliárd fontnyi katonai segélyről döntött az ukránok számára, és ennek része egy program is, melyben tízezer besorozott ukrán katona gyors kiképzését vállalták magukra. (444.hu)

Jön a kötelező sorkatonaság Lettországban

Lettországban jövőre visszaállítják a kötelező katonai sorszolgálatot a szomszédos Oroszországgal kialakuló növekvő feszültség és az ukrajnai háború kitörése miatt – jelentette be kedden Artis Pabriks védelmi miniszter. Részletek.

Kövér László: Ez egy kiprovokált háború

EVREN ATALAY / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az Országgyűlés fideszes elnöke a Mandinernek azt mondja, javult a helyzet azóta, hogy azt mondta, Zelenszkij pszichés problémákkal küzd. Ha kíváncsi vagy, pontosan miben látja Kövér a helyzet javulását, ide kattints.

Szijjártó szerint egyhamar nem ér véget az orosz-ukrán háború

Szijjártó Péter a CNN-nek adott interjút, amelyben többek között azzal kapcsolatban is kifejtette véleményét, hogy Magyarország eddig 830 ezer ukrajnai menekültet fogadott be. Tovább.

Z betűk árasztották el Újvidéket

Az orosz nacionalizmus, agresszió szimbólumát, hatalmas Z betűket mázoltak fel Újvidéken számos helyen az aszfaltra, a falakra, hidakra – írja szerb sajtóhírek alapján a Szabad Magyar Szó. Az ismeretlen elkövetők  az Exit Fesztivál megnyitója előtt léptek akcióba, nagyon sok helyen rongálták meg az utakat és épületeket. (24.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...

képcím

Megvan az ukrán hadsereg új főparancsnoka

képcím

Üzent Novák Katalinnak a pedofil igazgató egyik áldozata – A...