Kiemelt Hírek 2021. január 26.

Nem rémhírterjesztés Hadházy halottas videója

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 26.
Hadházy szerint a főügyészség döntése azt jelzi, a hatalomnak egyelőre elég, ha megfélemlítik az embereket. Esti hírösszefoglaló.

Hadházy Ákos nem terjesztett rémhírt a nyitott koporsós halottakról készült videóval

Miután a független képviselő a szentendrei halottasházban egymás hegyén-hátán tárolt halottakról készült videóra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, több vizsgálat indult. Hadházy szerint a Központi Nyomozó Főügyészség döntése azt jelzi, a hatalomnak egyelőre elég, ha megfélemlítik az embereket. Az ügy legfrissebb fejleményeiről itt olvashatsz.

A gyöngyösi polgármester soron kívül kapott vakcinát

Az ellenzéki Hieszt György azt mondta, hívták oltásra, ezért ment. Mi történt pontosan, és mit nyilatkozott az ügyben a polgármester? Erről szól ez a cikk.

Tavasszal jön a magyar Facebook-törvény

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon (hol máshol) jelezte, hogy beterjesztik a törvényjavaslatot. A szövegben a miniszter a “pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok” miatt aggódik, de erős a gyanú, hogy a kormány valaki egészen más, nemrégiben történt letiltása után kapott ihletet. A törvény a szabadságharcos retorikával együtt érkezik. Íme a bejegyzés.

A Szijjártót megjachtoztató üzletember nagyot hasít a százmilliárdokkal megtolt debreceni BMW-gyárból

Szijjártó Péter külügyminiszter 2018 nyarán jelentette be a BMW debreceni gyárának építését. Akkor még csak mintegy 12 milliárdos állami támogatásról érkezett hír, később mégis kiderült, hogy ennél nagyságrendekkel nagyobb szeletet vállal a beruházásból az állam. A közbeszerzési eljárások eredményhirdetéseiből már körvonalazódnak a kivitelezői oldal nyertesei, tele ismerős arcokkal. Részletek itt.

Magyar kutatók kiderítették, mit tehetünk azért, hogy ne legyenek súlyosak a tüneteink, miután elkaptuk a vírust

Fotó: Olivier Matthys/Getty Images

A Semmelweis Egyetem, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet, az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont (EK), valamint az ELKH Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) közös kutatásában választ adtak arra a kérdésre, hogy milyen útvonalon terjed szét a fertőzöttekben az új koronavírus. Az eredményekből hasznos következtetések vonhatók le arról, mit tehetünk, hogy csökkentsük a betegség súlyosbodásának esélyét. További információkért katt ide.

Lázár János: Orbánabb vagyok Orbánnál

Az én „sztárságomnak” kétségtelenül vége, de azt ma már annyira se tartom fontosnak, mint annak idején, pedig miniszterként se ítéltem igazán fontosnak. Eszköz volt, használtam.

Két éve tudatosan törekszik a hibái kijavítására, a Szájer-ügyre nem reagál, inkább vidéki életéről kezd beszélni, több más fontos kérdésről, és Orbán Viktorhoz, vagy éppen Csányi Sándorhoz fűződő viszonyáról viszont nyíltan mesél, ahogy arról is, hogy süllyesztőbe vagy talonba került. A 24.hu nagyinterjút készített Lázár Jánossal, érdemes elolvasni, katt ide.

Megtámadtak több kormányzati portált

A kormány hivatalos oldalán tájékoztatott arról, hogy “összehangolt, fejlett kibertámadás-sorozat ért több hazai kormányzati portált”. Részletek itt.

Magyarországon senki semmit nem tud Szájer József kábítószer-birtoklás miatti feljelentéséről

Szájer Józsefet a brüsszeli szexorgia után tetten érték, és feljelentés is született, ehhez képest a magyar bíróságok mintha nem tudnák, mi történik. A dolognak van egy lehetséges magyarázata. Bővebben.

Betörtek egy brit kórház covid-osztályára, hogy kivigyenek egy lélegeztetőgépre kötött beteget

Az esetet kamerával rögzítették. A Surrey megyei kórházba behatoló vírustagadóknak az orvosok rendkívüli türelemmel próbálták elmagyarázni, hogy az idős férfi, akinek légvételi nehézségei és köhögése a felvételen is jól hallhatók, meghal, mire hazaérnek vele. A behatolók káromkodva szidták és fenyegették az orvosokat. Videó és további részletek itt.  

Zavargások Hollandiában: a kormány „nem fog kapitulálni néhány idióta miatt”

Fotó. Charles M Vella/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az éjszakai kijárási tilalom a három napja zajló erőszakos tüntetések ellenére nem tűnik el. A holland kormány több tagja rendkívül kemény üzeneteket küldött a fosztogató, gyújtogató, rongáló tömegnek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Keresés az oldalon