Kiemelt Hírek 2021. június 08.

Ha nyár, akkor jégkrém: összegyűjtöttük a hét legjobb akcióit

bubba Kiemelt Hírek 2021. június 08.
Egy csomó áruházlánc a fagyos finomság leárazott változataival készült a jó időre, mi pedig előre átnéztük a kínálatot. Esti hírösszefoglaló.

Ha nyár, akkor jégkrém: összegyűjtöttük a hét legjobb akcióit

Egy csomó áruházlánc a fagyos finomság leárazott változataival készült a jó időre. Ha kíváncsi vagy a kínálatra és az árakra, akkor erre a linkre kattints.

Döntött a bíróság: Karácsony Gergelynek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól

A Fővárosi Ítélőtábla többek között azt kifogásolta, hogy Karácsony Gergely “politikai haszonszerzés” céljából kacérkodott Tiborcz István nevével. Ugyan a miniszterelnök veje “őszintén reméli”, hogy Karácsony bocsánatkérése hamarosan megérkezik, a főpolgármester legfrissebb posztja alapján inkább szóviccekre és további tiborczozásra számíthatunk. A bírósági döntés részleteit és Tiborcz István reakcióját itt, Karácsony Gergely hozzáfűznivalóit pedig itt olvashatod.

Beer Miklós azt ajánlja Orbánnak, hogy a Hősök terén találkozzon Ferenc pápával

A nyugalmazott váci megyéspüspök szerint már az is “nagyon nagy dolog”, hogy az egyházfő Budapestre látogat, nem kell a politikai felhangokat kutatni. Bővebben.

Egy magyar diplomás annyit se keres, mint egy német képesítés nélküli munkás

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Az Európai Unió statisztikai hivatalának legfrissebb adatsora szerint Magyarország nemhogy uniós, de még régiós szinten is katasztrofálisan teljesít a fizetéseket tekintve. Aki esetleg a reggeli híreket mazsolázva a jövőre jósolt két számjegyű fizetésemelésnek örvendezett, annak gyorsan lehűtenénk a kedélyeit, ugyanis az semmire sem lesz elég, már amennyiben a cél az európai bérszínvonal. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mennyit keres egy német orvos, egy osztrák bolti eladó vagy egy dán felsővezető, és mennyit keresünk mi? Beszédes grafikonok és szomorú számok itt.

Napokon belül érkezik a plusz nyugdíj

A bankszámlákra kicsit hamarabb utalják az összeget, mint ahogy a postások viszik, mindenesetre valóban mindjárt befut a nyugdíjasok rendkívüli nyári juttatása. A mostani extra járandóságról és az idén várható további nyugdíjtöbbletekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Szuper helyen jelölték ki Budapesten a foci Eb hivatalos szurkolói zónáját

A 16. labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt innen lehet majd közösen figyelni hatalmas kivetítőn a meccseket, illetve egyéb szórakozási lehetőségekről is gondoskodnak a helyszínen. További információkért katt ide.

Videón, ahogy Emmanuel Macront megpofozzák

A francia államfő egy vidéki látogatás során gyanútlanul üdvözölte az odasereglett tömeget, ekkor csattant el az ütés. Íme a felvétel.

Azonnali hatállyal felfüggesztették a rendőröket, akik megvertek egy férfit az előállítás közben

Terdik Tamás vezérőrnagy elfogadhatatlannak tartja a történteket, azonnali hatállyal intézkedett. Az ügy ezzel még közel sem zárult le – az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Munkaerőhiánytól tartanak a Balatonon

Fotó: Fortepan

Az előrejelzések szerint a vendégek számával nem lesz gond, a lángos és a víz sem megy sehová, viszont a vírustól való szorongás mintha eltűnt volna, és félő, hogy a szezonális dolgozók is köddé váltak. Balatoni helyzetjelentésünk videós riporttal erre a linkre kattintva olvasható.

Figyelem: újabb hülyeség terjed a Facebookon

A május vége óta egyre jobban pörgő bejegyzés egy tippet ajánl a “Facebook megkerülésére”, de a megosztásnak nem sok értelme van. Miről van szó? Innen kiderül.

Keresés az oldalon