"Ha bevallom, hogy leszbikus vagyok, itthon sose lehetett volna gyerekem"

Startlap - Startlap
Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglalónkban megismerheted seremetyjevói kényszerleszállás három halálos áldozatának történetét, elkísérheted az USNK-t turnézni, megtudhatod, mi az, amit egy ápolónő 10 év után sem tud megemészteni, vagy például a történelem legijesztőbb tömeghisztériáiról is olvashatsz.

Móni, aki Dániáig ment, hogy gyereke lehessen

Ahhoz, hogy én egyedülállóként gyereket vállalhassak, ahhoz el kell titkolnom azt, hogy milyen szexuális orientációm van, én pedig nem szerettem volna a gyerekem életét hazugsággal indítani

– kezdi a 36 éves Horváth Mónika, aki leszbikus, és jelenleg nyolc hónapos terhes. Gyermeke mesterséges megtermékenyítés útján Dániában fogant, ugyanis a magyar törvények egy szingli meleg számára nem teszik ezt lehetővé. Ebben a riportban meghallgathatod Móni történetét, ami igazából “csak” egy egyedülálló nő története, akinek minden vágya egy gyermek volt.

“Amikor utoljára hívott, megkérdeztem tőle, mikor szállnak fel. Azt válaszolta, este utazik és amikor odaér, telefonál. Aztán kész. Vége.”

Május 5-én este 6 óra 2 perckor szállt fel az Aeroflot Murmanszkba tartó SU-1492-es járata a Seremetyjevói repülőtérről. Alisza Fjodorova a szüleihez utazott Belgorodba kisfiával. Aljona Martinova, a murmanszki terület kormányzatának ifjúsági ügyekért felelős vezetője Moszkvában látogatta meg lányát, onnan tartott hazafelé.

Fotó: Sergei FadeichevTASS via Getty Images

Makszim Moiszejev légi utaskísérő volt. Múlt időben, mert az SSJ-100-as típusú gép 28 perccel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre, amelynek következtében a rajta utazó 78 ember közül 41 vesztette életét. Ebben a cikkben erről a három emberről mesélnek, akik közül a 22 éves Makszim megmenekülhetett volna, ha nem áldozza fel saját magát mások életéért.

“Nem a vér, a rengeteg tűszúrás látványa, nem a hányás és nem is a vizelet lesz az, amitől még évek múltán is összeszorul majd a gyomrod”

A michigani Andrea Pellerin igencsak meglepődött, amikor észrevette, hogy sorait, melyet hivatásáról, az ápolásról ír, hirtelen ezrek kezdték megosztani. A nyersen őszinte bejegyzésben – amely itt olvasható – Andrea felsorolta a dolgokat, amiket még a szakmában eltöltött tíz év után sem tud megszokni. És ezek között hangsúlyozottan nem szerepel a vér.

“Én többre vágyom” – elkísérték Nemazalányt, Lil G-t és az USNK-t turnézni

Forrás: 24.hu

A 24.hu videós sorozata, a Hakni utolsó előtti részében a trap műfajának bugyraiba merült Lil G-vel, Nemazalánnyal Szegeden, illetve az USNK-s fiúkkal Kolozsváron. A felvételért ide kattints.

Tóth Ildi, a Budapest Bike Maffia önkéntese: “Látom a gyerekeken az iskolában, hogy megéri”

2016 decemberében hirdette meg a Budapest Bike Maffia (BBM) a Krízis nevű programját: meleg ruhákat, takarókat gyűjtöttek hajléktalanok számára. Összegyűjtöttem és leadtam néhány meleg pulcsit és kabátot, amit már nem használtam. Gyakorlatilag ez volt az első kontakt. Néhány nap múlva, ahogy az Andrássy úton sétáltam, szembejött velem az egyik pulcsim. Ennek a véletlennek elég meghatározó szerepe lett az életemben, mert azt a vastag, barna pulóvert a nagypapámtól örököltem. Akkor döntöttem el, hogy Budapest Bike Maffiás leszek

– meséli Ildi, aki a British International Schoolban dolgozik, “szabadidejében” pedig a kiszolgáltatott helyzetben lévőkkel foglalkozik a Budapest Bike Maffia önkénteseként. Itt egy interjút olvashatsz a fiatal lánnyal, aki rengeteg érdekes dolgot mesél a nem mindennapi másodállásáról.

Haláltánc, röhögőgörcs és eltűnő péniszek, avagy tömeghisztériák a történelemben

Vajon tömegpszichózis vagy drogok okozták 1374-ben a Rajna-folyó menti falvak rejtélyes kórját? A középkori településeken egyszer csak tömegesen táncolni kezdték az emberek, szó szerint a végkimerülésig, evés és alvás helyett is ropták, amíg bele nem haltak. Ahogy a táncolás, úgy a nevetés is egy ártalmatlan, vidám dolognak tűnik. Valószínűleg ezt a világon mindenki így gondolja, kivéve az 1962-es tanganyikai röhögőgörcs áldozatait. 

Fotó: Evening Standard/Getty Images

De nem soroljuk tovább a megmagyarázhatatlan, borzongató tömegjeleneteket, inkább kattints ide, ahol tovább olvasgathatsz a történelem legnagyobb tömeghisztériáiról. Itt a kutatók elméletét is elolvashatod a középkori táncosokról, és azt is megtudhatod, mi lett a következménye a tanganyikaiak sosem múló nevetésének. Ezen kívül lesznek még macskaként nyávogó apácák, kényszeres utazók, pengés rém, meg eltűnő nemi szervek.

Íme a brit sajtó legjobb képei 2018-ból

Az évente megrendezett Assignments névre hallgató kiállításon mutatja be a Brit Sajtófotósok Egyesülete az előző évek legjobb képeit. Ebben a cikkben ezekből válogattak, és érdemes kattintani, mert tényleg érdekfeszítőek és gyönyörűek.

Miért övezi ilyen elképesztő kultusz a női szüzességet?

A női szüzessége iránti fékeveszett érdeklődés sajnos semmi jóra nem vezetett az elmúlt 3 ezer évben. A nyugati gondolkodás szerencsére sokat változott a középkor óta, de sok kultúrában még ma is lányok százmillióinak teszi tönkre életét a szűzhártya fetisizálása. Honnan indult mindez?

Ebben az cikkben egy időutazást tesznek az ókortól napjainkig, hogy végére járjanak az őrületnek. Olyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy kik feleltek a múltban és kik felelnek most, a modern világban azért, hogy meggyőződhessenek a szűzhártya mindennél fontosabb épségéről.

Tudod, ki volt Joseph Pilates? Az ember, aki sportforradalmat indított angolkórja miatt

Csak Amerikában több mint tízmillióan járnak pilatesre, a különleges légzéstechnikával és a mélyizmok erősítésével működő tornára. Az edzőtermek látogatóinak valószínűleg csak elhanyagolható hányada tudja azt, hogy a szeretett mozdulatokat egy beteges kisfiúként felnőtt német férfinak köszönheti, aki nem hagyta, hogy fizikai adottságai bármilyen hátrányba sodorják. Ő Joseph Pilates, és erre a linkre kattintva az ő életéről és kemény munkájáról olvashatsz.

A nagy titok, amit a japán fiatalok megtanulhatnának az öregektől

Tudod, mi az a karoshi? Ez egy japán szó arra, amikor valaki abba hal bele, hogy túl sokat dolgozott. A modern Japán egyik legnagyobb problémája a minden képzeletet felülmúló hajszoltság és stressz. Mindeközben ez az az ország, ahol a legtöbb 100 éves ember él.

Fotó: Yuya Shino/Getty Images

Többnyire asszonyok, méghozzá Kanagawa és Okinawa tartományaiból származó asszonyok azok, akik megélik a bűvös százast. A tudósok évek óta tartó tanulmányozás után előálltak a listával, aminek a kanagawai és okinawai nők köszönhetik hosszú és egészséges életüket. Ha kíváncsi vagy az eredményekre, ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát