Megtiltott egy gyűlést a BRFK – attól tartanak, erőszakhoz vezetne

Startlap - Startlap
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta egy gyűlés megtartását, amelyet a Hamász terrorszervezet és Izrael között folyó fegyveres konfliktus kapcsán jelentettek be.

“Alappal lehet attól tartani, hogy a rendezvény erőszakhoz vezetne” – közöltek a rendőrség a honlapján szerdán.

A BRFK a police.hu oldalon azt írta, a gyűlést egy magánszemély jelentette be november 22-ére a II. kerületbe.

Kifejtették, hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban, így alappal lehet attól tartani, hogy ez Magyarországon is veszélyeztetné a közrendet, a közbiztonságot és a jelenlévők testi épségét, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását.

A BRFK felhívta a figyelmet: a megtiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A budapesti rendőrség az Izrael és a Hamász közötti fegyveres konfliktus kirobbanása óta már több hasonló rendezvényt megtiltott októberben -írja az MTI.

Mindeközben a 24.hu egyik olvasója olyan fényképet küldött a lap szerkesztőségébe, amely szerint a Margit hídon valaki egy transzparenst feszített ki a következő üzenettel: Önvédelem ≠ Népirtás. A környező utcákban parkoló autók szélvédőjére pedig szórólapot tettek, amely Izraelt terrorállamnak, Orbán Viktort ’56 szellemének elárulójának nevezi, és felhívja arra is a figyelmet, hogy Palesztina támogatása nem egyenlő az antiszemitizmussal. A fotó itt tekinthető meg.

Címlapkép: Illusztráció (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Tagadja a rendőrség Magyar Péter állítását

képcím

Nyomoz a rendőrség a Richter Cirkuszban történt súlyos baleset...

képcím

A Hamász terrorszervezet kitett egy felvételt a magyar túszról -...