Gyerekjáték lesz befizetni a közüzemi számlákat

Külső forrás -
Elfelejthetjük a sárga csekket: jön az azonnali banki átutalás, hétvégén is küldhetünk pénzt.

A Magyar Nemzeti Bank és a Giro Zrt. azt tervezi, hogy az évi 3-3,5 millió készpénzfizetési tranzakció jelentős részét elektronikus útra tereli az azonnali átutalás tervezett bevezetésével. Mindez 2019 közepére valósulhat meg.

Selmeczi-Kovács Zsolt, a Giro Zrt. vezérigazgatója ennek részleteiről beszélt a Világgazdaságnak. „Az azonnali fizetés (…) nem újabb gyorsítás, hanem egy teljes átalakulás lesz, ha úgy tetszik, korszakváltás” – ígéri a vezérigazgató.

Az interjúból kiderül, hogy a lakosság szempontjából a tervezett újítások legnagyobb előnye a hétvégi pénzküldés lehetősége lesz. A fizetési határt 10 millió forintban fogják megállapítani, de ezt a bankok szerint akár 30 millióig is bővíteni lehetne.

A jövőben gyorsabban, egyszerűbben tudjuk majd fizetni közüzemi számláinkat – ígéri a Giro Zrt. vezérigazgatója. A szolgáltató ugyanis fizetési kérelmet küldhet a számlaösszeg erejéig, s a fogyasztó ezt adott pillanatban jóváhagyhatja.

Selmeczi-Kovács szerint az azonnali átutalás válhat a sárga csekkek legnagyobb riválisává, mivel a csoportos beszedés forgalma alig növekszik, negyedévente mindössze 9-10 millió között mozog.

 

Forrás: VG.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Kert, nyár, sütögetés

képcím

Ahol a víz az úr

képcím

Kinek éri meg lakáshitelt igényelni most?