Kiemelt Hírek 2020. december 03.

Gulyás: megengedőbb szabályok jöhetnek karácsonyra és szilveszterre is

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 03.
A csütörtöki Kormányinfón elhangzott az is: jövő héten elindul a vakcina-előjegyzési kampány.

A kormány aktuális döntéseiről tájékoztatott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön. 

Jövő héttől lehet regisztrálni a koronavírus-oltásra

Mint elhangzott, elindul a vakcina-előjegyzési kampány. Jövő héten elérhető lesz a vakcinainfo.gov.hu, ezen keresztül lehet majd jelentkezni, de a nyugdíjasokat Müller Cecília országos tiszti főorvos levélben is megkeresi, így ők postai úton is regisztrálhatnak majd. Az oltás önkéntes lesz. Az államon kívül nincsenek szervezett oltási programok, minden hír ezzel kapcsolatban álhír. A jelenlegi információk szerint Nagy-Britannia először az amerikaiaknak és maguknak biztosít Pfizer-vakcinát, az EU-nak csak később, ezért Magyarország más gyártókkal is felveszi a kapcsolatot. 

Speciális szabályok várhatóak az ünnepi időszakra

Gulyás Gergely elmondta, a kormány még nem döntött az ünnepi időszakra vonatkozó szabályokról, de speciális intézkedések várhatóak, ha december 11. után maradnak is a jelenlegi szigorú szabályok, karácsonyra és szilveszterre megengedőbb különszabályokra lehet számítani.

Szájer József és Demeter Szilárd ügye is szóba került

Több újságírói kérdés is érkezett Szájer József orgiaügyével kapcsolatban, Gulyás Gergely szerint ez nem a kormány hatásköre. A közérdeklődés miatt azonban válaszolni kell a kérdésekre, a kancelláriaminiszter ezért felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán kiadott közleményét.A sajtó kérdésére került szóba Demeter Szilárd ügye is. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója gázkamrázós cikkével a kormány nem ért egyet. 

A tájékoztatón elhangzott további információkról itt olvashatsz.

Keresés az oldalon