Gulyás Gergely:  Lehet üzemanyaghiány Magyarországon

Startlap - Startlap
A miniszter a Kormányinfón fontos részletet árult el a kata tervezett átalakításáról, és az is kiderült, mikor és mennyivel emelik a pedagógusok fizetését. Délelőtti hírösszefoglaló.

Gulyás Gergely:  Lehet üzemanyaghiány Magyarországon

Változik a kata; emelik a pedagógusbérket; minden esetet vizsgálnak, amikor a cégek áthárítják az extraprofitadót a fogyasztókra; nem sérti a versenyt az üzemanyagárstop; 6 százalékkal alacsonyabb az infláció az árstopoknak köszönhetően; Gulyás támogatja, hogy egyszerre tartsák az EP- és az önkormányzati választást. A Kormányinfó hírei itt.

Durva drágulás érkezik: többe kerülhetnek a zöldségek és a kenyér 

Hiába érezzük már most is rendkívül magasnak az árakat, iparági szakértők szerint a pékárukért is a zöldségesnél is látványosan többet fizethetünk hamarosan. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Népszava: Pintér Sándor megüzente, idén legfeljebb annak lehet örülni, ha nem lesz elvonás

A lap értesülései szerint mintegy öt órán át, zárt ajtók mögött, ötszáz résztvevő, illetve Orbán Viktor és Gulyás Gergely jelenlétében tartott szemlét a belügyminiszter a hozzá rendelt ágazatoknak. A Népszava arról ír, Pintér szavaiból kiderült, a gazdaságélénkítésre és a honvédelemre juthat némi forrás, a humánszférában azonban nem nagyon álmodhatnak ilyesmiről. Bővebben.

Egy horvát nő elhagyott csecsemőjét találták meg Baranyában

police.hu

A magyar rendőrök horvát kollégáik segítségével, a Baranya megyei Márfa szőlőhegyen, élve bukkantak rá a 31 éves horvát állampolgárságú nő újszülött kisbabájára. A baba azóta elhunyt. Videó és további részletek itt.

Tovább drágulhatnak a személyi kölcsönök és a hitelkártyák júliustól

A jegybanki alapkamathoz igazodó, a hitelintézetek által megszabható teljes hiteldíj mutató (thm) maximumának emelkedésével a személyi kölcsönök maximális thm-je közel 30 százalékra, míg a hitelkártyák thm-plafonja mintegy 45 százalékra növekedik. Részletek.

Három önkéntes nyugdíjpénztárnál talált gondokat az MNB

A kasszákat kockázati szempontból vizsgáló, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kialakított mérőszámnak három intézmény sem felelt meg az önkéntes nyugdíjpénztárak közül. További információkért katt ide.

Az Európai Bizottság gyorsított eljárásban tárgyal Ukrajna tagjelöltségéről

Az Európai Bizottság pénteken ül össze, az Európai Unió történetében még soha volt példa arra, hogy ilyen gyorsan adjanak véleményt tagjelöltségről; az ENSZ emberi jogi főbiztosa a mariupoli halálesetek drámai számáról közölt jelentést. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Novák Katalin nagyinterjút adott: “Van egy kapu a Sándor-palota és a Karmelita között”

Van olyan, hogy a miniszterelnök jön át, van olyan, hogy én megyek.

Orbán Viktor felkérésére a köztársasági elnöki tisztségre nem mondott rögtön igent, azóta viszont hetente találkoznak, és kijelentette, “a köztársasági elnök a kormánytól független szereplő”. Meggyőződése, hogy Magyarországnak “elemi érdeke” a NATO- és az EU-tagság, “itt a helyünk, és itt kell képviselnünk a legjobban az érdekeinket”. Következő látogatása Rigába, majd Brazíliába vezet. Az abortusztörvény kapcsán úgy fogalmazott, “az élet védelme mellett vagyok, és nem valami ellen”, az oktatás helyzetéről pedig elmondta, magasabb pedagógusbérekre van szükség. Novák Katalin egyik kedvenc filmje a Pretty Woman, és nagyon szereti a mákos tésztát. A köztársasági elnökként adott első írásos nagyinterjúja itt olvasható

Navracsics Tibor: Magyarország kész kompromisszumokat kötni, hogy hozzáférjen a helyreállítási alaphoz

Thierry Monasse/Getty Images

Összesen 15 milliárd euró a tét, amelyet az Európai Bizottság korrupciós aggodalmai miatt nem folyósítanak.

Bízom benne, hogy a miniszteri kinevezésem új lendületet adhat a tárgyalásoknak

– közölte a miniszter Brüsszelben, és konkrét javaslatokat sorolt arról, milyen vállalásokat tenne a magyar kormány. Bővebben.

“Az előző városvezetés is az autóforgalom csökkentésről beszélt, csak nem csinálta” – forgalmi apokalipszis vagy egy élhetőbb Budapest lesz Karácsony útlezárásaiból?

Karácsony Gergely ismét napirendre vette a pesti alsó rakpart és a Lánchíd autómentesítését. Hogy ez pontosan miként valósulhat meg a gyakorlatban, még kérdés, mindenesetre a rakpart esetében már a tervezési fázisnál tartanak. Az autóforgalom mérséklésének ötlete nem új, de a jelenlegi tervekre és bejelentésekre több irányból érkezett kritika. Ebben a cikkben Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke, Tóth Zsuzsanna, az Autóklub jogi képviselője és Bodrog Zoltán közlekedésmérnök, fizikus magyarázza el, mit várhatunk a főpolgármester útlezárásaitól.

Hétvégére elvonul a csapadék

Péntek estétől már szárazabb levegő érkezik a keleti országrészbe is, így a hétvégén sok napsütés várható, záporok, zivatarok nélkül. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

 

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás elmondta, mikor bólinthatnak rá a svédek...

képcím

Megmutatta újszülött fiát Mészáros Árpád Zsolt

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...