Gond van a gyógyteákkal a Nébih szerint: több tucat népszerű terméket vontak ki a forgalomból, mérgezőek is lehetnek

Startlap - Startlap
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sorra veszi le a polcokról az eddig gyakran alkalmazott gyógynövényeket tartalmazó termékeket, ugyanis rákkeltőek, toxikusak és mutagének lehetnek. Esti hírösszefogaló.


Bildagentur-online/Universal Images Group via Getty Images

Gond van a gyógyteákkal a Nébih szerint: több tucat népszerű terméket vontak ki a forgalomból, mérgezőek is lehetnek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sorra veszi le a polcokról az eddig gyakran alkalmazott gyógynövényeket tartalmazó termékeket, ugyanis rákkeltőek, toxikusak és mutagének lehetnek. További információkért katt ide.

Összehangolt robbanássorozat történt Kabulban, több halálos áldozat lehet

Nem sokkal azután, hogy nyugati titkosszolgálatok egy küszöbön álló terrortámadásra figyelmeztettek, a Pentagon tájékoztatása szerint egy összetett támadássorozat részeként robbantottak a kabuli reptér egyik kapujában, ahol rengetegen vártak reménykedve, hogy evakuálják őket az országból. Az áldozatok, illetve sérültek száma nem tisztázott, egyes források szerint gyermekek és külföldiek is meghaltak. Az eseményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz, amely folyamatosan frissül.

Mindeközben az afganisztáni helyzetet nemcsak az emberáldozatok miatt figyeli feszült figyelemmel, és egyben ellentmondásos érzelmekkel a nemzetközi közösség: sokan újabb menekülthullámtól tartanak. A mostani helyzet más, mint amilyen a 2015-ös válság idején volt, a tálibok nem akarják kiengedni Afganisztánból az ország állampolgárait. Azonban a szomszédos országok már megteltek, sehol sem akarják tárt karokkal fogadni az afgánokat, az EU pedig másként közelít egy esetleges újabb menekültáradathoz, viszont már látszik, hogy a kontinens nem tanult a hat évvel ezelőtti hibáiból. Bővebben.

Az Emmi a maszkviselést is eltörölte az óvodákban és iskolákban, míg Ausztriában heti 3 kötelező tesztet írtak elő, az oltottaknak is

Alig néhány nappal az iskolakezdés előtt az intézményvezetők csütörtök reggeli semmilyen tájékoztatást nem kaptak az aktuális járványügyi intézkedésekről. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) végül egy rövid közleményt adott ki, a Pedagógusok Szakszervezete szerint ebben sem sikerült minden kérdésükre válaszolniuk. Mindeközben más országokban már ismertek a szabályok, és jóval szigorúbbak a hazai rendelkezéseknél. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Karácsony Gergely bejelentette a dugóintézkedéseit: a körúti bringasávnál elfogadják Fürjes javaslatát, 14 év alatt már szeptembertől ingyenes lesz a BKV

A főpolgármester szeretné visszacsábítani az embereket a közösségi közlekedésbe, ugyanis – mint mondja – a dugóról nagy részben a rendkívüli mértékben megnövekedett autóforgalom tehet. Karácsony Gergely online sajtótájékoztatón elemezte a témát, és közölte a konkrét lépéseket, amelyekkel javítanának a helyzeten. Videó és további részletek itt.

Tokió: megvan az első magyar paralimpiai aranyérem

MTI/Koszticsák Szilárd

Kerekesszékes vívásban eddig csak Szekeres Pálnak jött össze a dobogó legfelső foka, Veres Amarilla az első női bajnokunk. Ez már a második magyar érem a tokiói paralimpiáról. Bővebben.

Lázár ország első számú uzsorásának nevezte, most együtt nyitják meg a tanévet Mezőhegyesen

Csányi Sándor és Lázár János furcsa párosával indul az oktatás a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Miért? Az intézményről, valamint a kormánybiztos és az OTP-elnök viharos viszonyáról ebben a cikkben írnak.

Változik a menetrend a MÁV-on, az utasok örömére

Több vonalon bővítették az elérhető járatok kínálatát, új expresszvonatot indítanak, valamint számos vonat közlekedésének idejét meghosszabbították, az utasok kéréseire, illetve a kirándulóforgalomra való tekintettel. Részletek.

Kiderült, honnan származnak a Budapesten felbukkant hamis bérletek

Az elkövetők nagy tételben, kiváló minőségben gyártották a hamisítványokat, garanciával. A rendőrség két férfit vett őrizetbe, de a nyomozás még tart. Bővebben.

Hvg.hu: Hamarosan vádat emelhetnek Borkai Zsolt zsarolói ügyében

MTI/Koszticsák Szilárd

A rendőrség eddig együtt vizsgálta a szexbotrányba keveredett korábbi győri polgármester zsarolóinak, valamint a felvételeket kiszivárogtató blog, az Ördög ügyvédje ügyét. A portál információi szerint a rendőrségi munka immár két szálon folyik, és a zsarolási ügyet felderítették. A fejleményekről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar győzelem: megszólalt Orbán Viktor is

képcím

Vitézy arról, hogy Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Karácsony megtámadta saját győzelmét