Kiemelt Hírek 2021. március 17.

Gépek tartják életben a VI. kerületi covid-osztályon összeszurkált tanárnőt

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 17.
A Blikk értesülései szerint a szúrások a mélyaltatásban fekvő nő agyát és a szemét is érték, és kiderült, miért ragadhatott sebészollót a 37 éves kínai férfi. Reggeli hírösszefoglaló.

Gépek tartják életben a VI. kerületi covid-osztályon összeszurkált tanárnőt

Az 54 éves asszony mélyaltatásban feküdt a lélegeztetőgépen, amikor a múlt hétvégén megtámadta kínai betegtársa. A Blikk értesülései szerint a szúrások a nő agyát és a szemét is érték, és időközben kiderült, miért ragadhatott sebészollót a 37 éves kínai férfi. Az ügyről és annak legfrissebb fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mi az igazság az AstraZeneca-vakcináról, jogosan félnek az emberek? Az orvos elmagyarázza

Tizenhét millió embert oltottak be a szerrel a kontinensen, és összesen 37 trombózisos, illetve embóliás esetet jelentettek az oltással összefüggésben. Az európai országok sorra függesztik fel az oltóanyag használatát, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már elemzi az eredményeket. Valóban veszélyes ez a vakcina, és le kell állítani a használatát? Ezt a kérdést igyekszik tisztázni ebben a cikkben  Dr. Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főosztályának korábbi vezetője.

Rákay Philip: A Fidesz a legkevésbé előnyös arcát mutatva is ezerszer különb, mint a szörnykoalíció

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett, szép közmédiás karriert maga mögött tudó Rákay visszatért a politizálásba. Rákay Philippel a Magyar Nemzet készített interjút, a beszélgetés legjobb részei erre a linkre kattintva olvashatók.

Blogbejegyzésben magyarázza a fiatal magyar edző a soron kívüli oltását: “Orvosok körül szerveződnek informális hálózatok”

Fotó: MTI/Vajda János

A 39 éves, egészséges edző, aki kedden ismeretsége révén szerzett az orosz vakcinából, egy sokakat érintő dilemmát járt körbe írásában, amelyben a rendszer nem nyilvános hibáiba is beavat. Íme a szöveg.

“Írtam egy levelet Orbán Viktornak, hogy az országnak sokkal jobb, ha magánpénzből épül meg a projekt, és a miniszterelnök szerencsére bölcsen döntött”

Januárban megkezdődött az építkezés, és a tervek szerint 2022 elejére el is készül Fényeslitkén az East-West Gate, a kínai Új-Selyemút többféle közlekedési eszközt egyszerre fogadni tudó logisztikai központja, amely Ázsia és Európa közötti vasúti áruszállítás kapuja lesz. A 22 milliárdos beruházásba 3 milliárd állami forint érkezik, a további 19 milliárdot pedig a nyilvánosságot közismerten kerülő Rahimkulov Ruszlan, a hetedik leggazdagabb magyar szállítja. A Telex helyszíni riportja Fényeslitkéről ebben a cikkben írnak.

“A háziorvosoknak legalább akkora problémát okoz a vakcinákkal és az oltási helyzettel kapcsolatos hamis kormánypropaganda, mint maga a koronavírus”

Miután Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara egyik megyei elnöke egy segélykiáltásnak beillő nyílt levélben fakadt ki az oltási rendszer aggasztó problémái miatt, a Népszava a MOK több megyei szervezetének kikérte a véleményét. Bővebben.

Félmilliós büntetés járt azért, hogy elhordták a fél tihanyi hegyet

A Tihany Óvár részén fekvő engedély nélkül vágták ki a fákat és egy óriási gödröt ástak. A tulajdonos a kirótt bírság ellen jogorvoslattal élt. Videó és további részletek itt.

Elhunyt Dinnyés József

Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

A magyar Bob Dylanként emlegetett zeneszerző, előadóművész, énekes, gitáros  72 éves volt. Dinnyés József haláláról és munkásságáról itt írnak.

Egyszerre van tél és tavasz

Miközben nappal rendre 10 fok körüli csúcshőmérsékletet mérhetünk, visszatérnek a fagyos éjszakák, az ország egyik részén borult égbolt, máshol azonban napsütés várható, erős széllel, sőt, esetenként hózáporral. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon