Gálvölgyi-ügy: Pintér vizsgálatot indít az eset után a mentőknél

Startlap - Startlap
A belügyminiszter azonnali vizsgálatot rendelt el, kezdeményezve a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését.

Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművészhez szerdán hiába hívtak mentőt, nem érkezett ki az esetkocsi. Ekkor lányai voltak kénytelenek bevinni a kórházba, mivel olyan súlyosan rosszul lett, hogy alig kapott levegőt.

Az üggyel kapcsolatban Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken közölte: a mentők minden részletre kiterjedő belső vizsgálata lezárult, mely azt állapította meg, hogy mentésirányító szerda délelőtt a segélyhívás fogadásakor hibásan mérlegelt. 

Szintén pénteken közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében – írta a Magyar Nemzet. 

A Népszavát ugyanakkor Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke arról tájékoztatta, hogy  Pintér Sándor belügyminiszter arra kérte fel tárcája belső ellenőrzéssel foglalkozó főosztályát, hogy a központi mentő irányító csoporthoz beérkező hívások esetlapjait visszamenőleg is tekintsék át.

Valamint foglaljanak állást, hogy indokolt-e a mentésirányítók további képzése, érzékenyítése a témában.

Ez is érdekelhet

képcím

A Bors közzétett egy OMSZ-jelentést Magyar Péterről - A hét...

képcím

Magyar Péter a tüntetésen: Orbán Viktor kérjen bocsánatot, vagy...

képcím

Nem voltak elegen a 170 kilós férfi "biztonságos...