Galgóczi: Könnyen lehet, hogy ön lesz az ötmilliomodik beoltott

Startlap - Startlap
Már a mai naptól feloldják részlegesen a kórházi látogatási tilalmat. Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Gál Kristóf arról tájékoztatott, hogy újabb enyhítések lépnek életbe. Az ORFK szóvivője hozzátette: az Orbán Viktor által péntek reggel már ismertetett rendelkezések részleteit szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben fog megjelenni. A “fennmaradó kevés korlátozó intézkedés” további betartását kérik a lakosságtól.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően dr. Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője kijelentette: a mai számok igazolják, hogy a járvány harmadik hulláma elvonulóban van

Közeledünk az 5 millió beoltotthoz, de még mindig lehetőség van a további időpontfoglalásraaz oltáshoz. “Könnyen lehet, hogy ön lesz az ötmilliomodik beoltott” – fogalmazott Galgóczi Ágnes.

A pünkösdi hosszú hétvégére tekintettel hétfő helyett már a mai naptól feloldják részlegesen a kórházi látogatási tilalmat – jelentették be. Ennek szabályait is részletezték: nem látogatható koronavírussal fertőzött személy; egy beteghez egy adott napon csak egy látogató érkezhet legfeljebb 60 percre; a látogató számára kötelező a maszkviselet; a látogatónak rendelkeznie kell érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel. Továbbá: amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a beteg a kórház kültéri részein is látogatható, ebben az esetben egyszerre többen is meglátogathatják.

Az operatív törzs legközelebb jövő kedden, május 25-én tart tájékoztatót.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat