Galambos Lajos: Áldozat vagyok, nem elkövető

Lagzi Lajcsi felolvasta nyilatkozatát a büntetőtárgyalásán.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-23 09:17

Fotó: TV2

Korábban már háromszor elhalasztották, de kedden végre megkezdődött az a büntetőper, ami Galambos Lajos és felesége, valamint 9 társuk ellen zajlik a Budaörsi Járásbíróságon.

A mulatós zenészt háromrendbeli, jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopással és egyrendbeli nagyobb értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolja az ügyész. Felesége ellen társtettesként kétrendbeli jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopás a vád. Az ügyészség Lagzi Lajcsit 81 millió forintos, feleségét, Boglárkát pedig 35 millió forintos károkozással vádolja az ügyben érintett közműszolgáltatók kárára.

A zenészt 2015 szeptemberétől több mint négy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, ami ellen csak most tehetett panaszt a bíróság előtt.

Áldozat vagyok, nem elkövető! Úgy tettek meggyalázott emberré, hogy az ártatlanságomról nem szólhattam. A fogvatartás alatt úgy kezeltek, mint valami gyilkost. A kihallgatások alatt a védőm kérésére sem vették le rólam a bilincset. Ez lelkileg és fizikailag is tönkretett. Levelet sem írhattam, és a telefonálástól is eltiltottak, ami a kiskorú gyerekeimnek traumát okozott. Nem értem, miért volt erre szükség? Köztiszteletben álló állampolgárként kijelentem, bűncselekményt nem követtem el. Ez a pontatlan vádirat engem úgy állít be, mintha csúcsbűnöző lennék. Mintha bűnöző életmódra lettem volna berendezkedve.

– olvasta fel nyilatkozatát Galambos Lajos.

Felidézte azt is, hogy amikor feleségével együtt őrizetbe vették, rákérdezett arra, hogy mi lesz a gyerekeikkel, erre az egyik rendőr válasza az volt: „Majd gondoskodik róluk a gyámhivatal!”

 

Forrás: Blikk

Címkék:

Galambos Lajos per

Mai nap hírei

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu5 órája

Brókerbotrány: nincsen felelőssége az államnak

tozsdeforum.hu6 órája

Az Alaptörvény szerinti tulajdonhoz való jogot sérti

transpack.hu6 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu6 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu9 órája

Vilmos herceg alkalmazottja 10 hónap után felállt: mi történhetett?

joy.hu10 órája

Melania Trump ennél látványosabban nem hagyhatta volna maga mögött az elmúlt négy évet

444.hu16 órája

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu19 órája