Nincs több halasztás: elkezdődött Lagzi Lajcsi büntetőpere

A zenészt és feleségét társaikkal együtt több tízmillós károkozással vádolják közműszolgáltatók kárára.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-22 12:05

MTI Fotó/ Lakatos Péter

Korábban már háromszor elhalasztották, de ma végre megkezdődött az a büntetőper, ami a Lagzi Lajcsiként ismert Galambos Lajos és felesége, valamint 9 társuk ellen zajlik a Budaörsi Járásbíróságon, számolt be a Blikk.

Az ügyben másfél éve zárták le a 447 napig tartó nyomozást, aminek végeredményeképp a mulatós zenészt háromrendbeli, jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopással és egyrendbeli nagyobb értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolja az ügyész. Felesége ellen társtettesként kétrendbeli jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopás a vád. Az ügyészség Lajcsit 81 millió forintos, Boglárkát pedig 35 millió forintos károkozással vádolja az ügyben érintett közműszolgáltatók kárára.

Elfogultsági indítványt terjesztettek elő

Lajcsi ügyvédje elfogultsági indítványt terjesztett elő az ügyészséggel szemben, amihez szinte minden védő csatlakozott. A jogász, Fröhlich Krisztián szerint a zenészt jogalap nélkül tartották fogva 125 napon keresztül, de azt is kiemelte: különös, hogy az ügyészség részéről azt hallotta, készen kapták a vádiratot. Ezt az utóbbi malőrt az ügyésznő nyelvbotlással magyarázta.

Miután a bíró minden indítványt elutasított, az ügyész elkezdte beszédét.

Lajcsi és neje megtagadták a vallomást, és csak akkor fognak megszólalni, ha már ügyvédjük végzett a 44 ezer oldalas iratanyag átolvasásával, amiből egyelőre 19 ezer oldalt sikerült tanulmányoznia.

Az eljárás bírósági szakasza eredetileg tavaly júniusban indult volna, de egyes távolmaradó vádlottak miatt végül az év telére tolódott. Akkor viszont a lefoglalt bűnjeleket kellett rendezni, ezért a bíróság kért halasztást. Az ilyen módon márciusra csúszott per továbbra sem kezdődhetett el, mert a védőügyvédek időt kértek az elképesztő hosszúságú vádirat átolvasására. Az ügyben már csak kötbért és egyes más felmerült költségeket kérnek számon Lajcsiékon, ami összességében nem milliós tétel.

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu8 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu9 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu9 órája

Sír és nevet a növényvédelem, februárra visszajön a tél

agraragazat.hu11 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu13 órája

Ilyenkor a legnagyobb a szívinfarktus kockázata

napidoktor.hu18 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu19 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu19 órája