Kiemelt Hírek 2019. július 29.

Fordulat a Hableány-ügyben: újabb gyanúsított lehet

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 29.
Pásztory Dóra paralimpikon a Kenderesi-botrányról: "Nagyon kedvelem Tamást, (...) de most hibázott". Halálra gázolt a vonat egy nyolcévest Frankfurtban, miután az anyjával együtt a szerelvény alá lökték. Megváltozott a KRESZ. Hírösszefoglaló.

A Viking Sigyn kapitányát újra őrizetbe vették, és egy másik Viking-hajó kapitánya is a májusi hajóbaleset gyanúsítottja lehet

Újra őrizetbe vették a Viking Sigyn kapitányát – erről itt írnak bővebben. A sajtó értesülései szerint tovább bővülhet a Jurij C. ellen felhozott vádak köre, valamint a Viking egyik testvérhajójának kapitánya is a gyanúsított lehet a tragédia ügyében. Minderről a részleteket erre a linkre kattintva  tudhatod meg.

Pásztory Dóra paralimpikon a Kenderesi-botrányról: “Nagyon kedvelem Tamást, (…) de most hibázott”

Pásztory Dóra paralimpikon-újságíró példaértékű viselkedésnek tartja, hogy a 18 éves dél-koreai lány feljelentést tett Kenderesi Tamás úszó ellen szexuális zaklatás miatt. Pásztory álláspontját ebben a cikkben fejtik ki bővebben.

Megváltozott a KRESZ, ezek az új szabályok

MTI Fotó: Kovács Tamás

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a KRESZ két változása. Az új szabályokért itt folytasd az olvasást.

Vigyázat: egy fokozottan veszélyes adathalász-kampány jelent meg a magyar neten

A hétvége során többen jelezték, hogy böngészőjük egy gyanús nyereményjáték-oldalra irányította át őket netezés közben. A bankáryta-adatokra pályázó kampány azért veszélyes, mert a felületének nyelvezete és megjelenése a szokásosnál precízebben kidolgozott.Ide kattintva megtudhatod, mire kell figyelned, ha nem akarsz a csalók áldozatává válni.

Így vettek végső búcsút Heller Ágnestől – fotók

MTI Fotó: Kovács Tamás

Életét és gondolkodását a szabadság és a szerencse határozta meg, bár szerencsés alkatán kívül kevés szerencse érte, háromszor kellett újrakezdenie életét. Eszménye a jó, tisztességes, igazságos ember volt – fogalmazott beszédében Radnóti Sándor esztéta a július 19-én elhunyt Heller Ágnes temetésén. A kilencven évet élt filozófust hétfőn délelőtt helyezték örök nyugalomra a Kozma utcai izraelita temetőben. A szertartásról egy képes beszámolót találsz ezen az oldalon.

Az emberminisztérium gyurcsányozással válaszolt a siralmas béreikkel fotózkodó pedagógusoknak

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának felhívása nyomán számos pedagógus osztotta meg fényképét, amelyen táblán mutatják be fizetésüket. A kampány apropóján felkeresték az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), amely válaszában többek között Gyurcsány Ferencre mutogatott. Ha érdekel, mit reagált az Emmi, akkor ezt a cikket olvasd el.

A “világszínvonalú” onkológiai intézetet tolja az arcunkba a Tényekben a TV2 híradósa, aki elfelejtette megemlíteni, hogy a saját férje kórházát dicséri

Miután a múlt héten végigsöpört a sajtón a hír, hogy az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai épületében embertelen körülmények között, már hajnalban ott toporognak a betegek, hogy biztosan megkaphassák a kemoterápiás kezelésüket, Szentpéteri Eszter és a Tények elkészítették ellenriportjukat az intézményben uralkodó “nyugat-európai körülményekről”.

Elégedett betegek, üres folyosók kacsintgattak a nézőkre a kormányközeli hírműsor képernyőjéről, de azt az apró információt kifelejtették az összeállításból, hogy Szentpéteri az onkológiai intézet főigazgatójának felesége. A TV2 riportjáról, valamint Szentpéteri Eszterről és férjéről innen tudhatsz meg további információkat.

Irreálisan alacsony áron sajátítja ki az önkormányzat a Hős utcai lakásokat

Több Hős utcai lakás ügyében indult kisajátítási eljárás, és egy esetben a fővárosi kormányhivatal már döntött is, így a józsefvárosi önkormányzat jelentősen alacsony áron veheti magához a hírhedt környéken lévő ingatlant. Hogy pontosan mekkora kártalanítást fizetne az önkormányzat, milyen alapon határozták meg az összeget, illetve mégis mire elég az a pénz, amit a kilakoltatottak kapnának az otthonukért, az ebből a cikkből kiderül.

Egy nyolcéves kisfiút és édesanyját lökte a vonat alá egy férfi Frankfurtban

Egy nyolcéves kisfiút gázolt halálra a vonat a frankfurti főpályaudvaron, akit édesanyjával együtt egy eritreai férfi lökött be a szerelvény alá. Az anyán kívül a férfi egy másik nőt is megpróbált a vonat elé taszítani, de neki sikerült a peronon maradnia. A támadás körülményeiről itt tájékozódhatsz.

Nógrádi György szerint mivel Ursula von der Leyen Közép-Európából származik, ezért más szemüvegen keresztül látja a dolgokat

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

Az Európai Bizottság új elnökét méltatja ebben a cikkbenNógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki szerint von der Leyen sokkal jobb lesz, mint Jean-Claude Juncker volt.

Keresés az oldalon