Bemutatta főpolgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

Startlap - Startlap
Grundtner András, a párt budapesti alelnöke lesz a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje a 2024-es önkormányzati választáson.

Grundtner 51 éves budapesti jogász. Korábban tíz évig, 2008-tól 2018-ig volt a Jobbik tagja, majd onnan átment a Mi Hazánk Mozgalomba, ahol 2018 novemberében megalapította a Budapest XII. kerületi (Hegyvidéki) Alapszervezetet, aminek azóta az elnöke. A tavalyi országgyűlési választásokon a 3. választókerület (Hegyvidék) képviselőjelöltje volt – írja a Telex.

Toroczkai szerint Grundtnerrel szakmai vezetést kapna Budapest – hangzott el a párt szombati sajtótájékoztatóján, ahol a főpolgármester-jelölt is felszólalt.

Grundtner András többek között arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok “tárt karokkal fogadják a migránsokat”, a kormány pedig a vendégmunkásokat. Szerinte, ha a Nyugat példáját követük, Budapestre bűnözés, no-go zónák, a városból menekülő lakosok várnak.

A főpolgármester-jelölt a megoldást abban látja, ha elkergetik a baloldalt, és elindítják a “városvédelmi” programot. A bűnözésekkel érintett városrészekből a létrehozandó Városőrség segítségével űznék ki a bűnözést. Elűznék továbbá a “baloldali közlekedést” is, valamint megreformálnák az egészségügyet.

A Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László azt mondta, a “tisztes helytállás” a céljuk a választásokon, és nem fognak senki javára visszalépni – írja a Telex.

Az önkormányzati választás jövő nyáron, június 9-én lesz majd, egyszerre az EP-választásokkal. A főpolgármesteri székért eddig csak a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely jelentkezett be, a Fidesz-KDNP várhatóan szeptember végéig jelenti be a saját jelöltjét.

 

Címlapkép: Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a párt kormányfőjelöltje beszédet mond a budavári Szent György téren tartott demonstráción 2022. március 27-én. (MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

képcím

Leugrott egy diák a 3. emeletről a budapesti Veres Pálné...

képcím

Tényleg megérkezett a tél: videón a budapesti hószállingózás,...