"Fizessétek meg a tanárainkat!" - tízezres tömeg érkezett a Fővám térre

Startlap - Startlap
Pedagógusok és diákok menete indult el péntek délután Budapest belvárosában, vasárnapról hétfőre virrasztani fognak négy budapesti iskola előtt. Esti hírösszefoglaló.

“Fizessétek meg a tanárainkat!” – több ezres tömeg érkezett a Fővám térre

A Diákok a Tanárokért ifjúsági csoport szervezésében, pedagógus-szakszervezetek, és olyan politikusok, mint Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter részvételével ezrek demonstrálnak a pedagógusokért Budapest belvárosában pénteken. A felvonulók nem csupán az emberi fizetésekért, hanem a minőségi tananyagért és a kulturált munkakörülményekért is tüntetnek. A 24.hu fényképes, élő tudósítása.

Gépjárműadó: másfélmillió autóst érint a NAV újítása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus levélben tájékoztatja az autótulajdonosokat a szeptember 15-ig esedékes második gépjárműadó-részlettel, valamint az elmaradásokkal kapcsolatban. Az újdonságokról, illetve egyéb fontos tudnivalókról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Félmilliárd forintért írt ki taxis közbeszerzést az MTVA

A közmédia nettó 490 millió forintért vásárolna taxiszolgáltatást, amely összegért napi 24 órában kell rendelkezésre állnia a sofőröknek a Kunigunda utcai székháznál. Részletek.

25 év után új nevet kap az RTL Klub, és további rendkívüli változások jönnek

Horst Galuschka/picture alliance via Getty Images

Az RTL Klub mellett több más RTL-csatorna is új néven fut majd hamarosan, ezenkívül teljes arculatváltozást jelentettek be. A magyar RTL az évforduló alkalmából csatlakozik az anyavállalat RTL Group egységes európai arculatához. További információkért katt ide.

Megtörtént a bejelentés Németh Balázsról: az atlétikai vb szervezője lesz a híradós

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően az M1-től távozó, internetes mémként is híressé vált Németh Deutsch Tamás öccsének helyére kerül a jövő évi atlétikai vb-t lebonyolító állami cég élén. Németh Balázsnak semmilyen szakmai tapasztalata sincs, amely a mostani cégvezetői, szervezői megbízását alátámasztaná. Részletek.

Hétfőtől a parkolás is drágább lesz Budapesten

Szeptember ötödikén lépnek életbe a Fővárosi Közgyűlés júniusi döntései, amelynek értelmében az eddigi 27 féle parkolási zóna helyett egy 4 zónás rendszer kerül bevezetésre, emelt díjazással. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ebből a cikkből kiderül.

Bajban van az OMV, és a MOL se nagyon tud segíteni neki

Egyre többször tapasztaljuk a helyi OMV-töltőállomások lefogyását

– közölte a vállalat, amely megtette hivatalos bejelentését az üzemanyaghiányról. A karbantartás miatt a schwechati finomítójában részleges leállásra kényszerülő osztrák cég külföldről vagy a Moltól tudna üzemanyagot vásárolni, legalábbis akkor, ha lenne mit. Bővebben.

Nagy Márton szerint “jó lenne újabb ötleteket is keresni” az ársapkák és az extraprofitadók után

“Nem szabad letérni a magyar útról!” címmel közölték a gazdaságfejlesztési miniszter írását, amelyben Nagy a “durva” állami beavatkozások mellett érvel, és kormányzati, jegybanki kontrollt sürget az energiaárak felett. Nagy Márton okfejtésének legfontosabb pontjai itt találhatók.

Nincs többé nutella, mogyorós müzli és diós tészta a sulimenzákon, de ez még mindig kevés

John Moore/Getty Images

A hétéves mogyoróallergiás újpesti kisfiú halála óta számos előrelépés történt az oktatási intézményekben, így például a legnagyobb, közétkeztetést végző cég, a Hungast Csoport számos alapanyagot kivezetett a menzákról. Azonban továbbra sem született rendelet, amely kötelezné a bölcsődéket, óvodákat és iskolákat az életmentő adrenalin tartalmú autoinjektor beszerzésére, és protokoll sincs arra, mi történjen, ha ismét anafilaxiás sokkot kap egy gyermek. Bővebben.

Kirándulóidő érkezik a hétvégére

Ugyan a vasárnapot némi csapadék is tarkítja, a hűvös hajnalok és a meleg délutánok igazán kellemesnek ígérkeznek. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Nagy Márton: Még sohasem volt ilyen alacsony az álláskeresők...

képcím

Nagy a baj Százhalombattán: már a jövő héten bejelenthetik a...