Fidesz-közeli ügyvédi iroda a "börtönbiznisz" legnagyobb nyertese

Startlap - Startlap
Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában úgy szidta a rabok kártalanítását végző jogászokat, hogy a legtöbb ilyen ügyet intéző iroda feje kifejezetten közeli kapcsolatot ápol a kormánypárttal. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor a “börtönbizniszt” szidja, miközben éppen egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda a rabok kártalanításának legnagyobb nyertese

Itt van ez a börtönbiznisz. Emberek – akik ügyvédnek mondják magukat – felépítenek egy bizniszt, és 12 ezer pert indítanak a saját hazájuk ellen, egy teljesen mondvacsinált ügyben. Kínzás ürügyén ítéleteket csikarnak ki, a pénzen pedig megosztoznak a bűnözőkkel, a pénz 60 százaléka pedig ezekhez az ügyvédekhez kerül. Én nem tudom ezek az emberek, hogy kapták a diplomájukat, de a leghatározottabban szeretnék fellépni a börtönbiznisz ellen.

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta pénteki rádióinterjújában. Miközben a legtöbb börtönkártérítésipert egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda intézi… A folytatásért ide kattints.

“Az arcodon a lelked” – Egy fideszes országgyűlési képviselő a kinézetük alapján hasonlította össze az ellenzéki és a kormánypárti női politikusokat

Az ellenzék boszorkánykonyhájában úgy tűnik boszorkányban nincs hiány

– olvasható a kép alatt, amelyet Vigh László osztott meg, és amelyen külsejük alapján állítják szembe a kormányoldali és ellenzéki képviselőnőket egymással. A bejegyzést erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ennyit keres egy átlagos magyar

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint főleg a prémiumok és a jutalmak emelkedésének köszönhetően egy év alatt 13,9 százalékot nőtt a bruttó átlagbér. Ebben a cikkben megnézheted, mit jelent ez forintosítva, ágazatokra lebontva, valamint azt is megtudhatod, mekkora volt az inflációval korrigált növekedés.

A koronavírus miatt a Shanghai Airlines felfüggeszti két budapesti járatát

Ez azonban még nem jelenti a Kína és Magyarország közötti repülőjáratok teljes leállítását. A témáról bővebben itt tájékozódhatsz.

Februártól drágul a Szerencsejáték Zrt. több játéka 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Négy szerencsejátékért kell hamarosan többet fizetni, de az áremelkedéssel együtt a nyeremények is nőnek. Pontos számokat itt találsz.

Másfél hónap múlva indul az első magyarországi emeletes vonat: mutatjuk, hol fog közlekedni

Március 15-én utasforgalmi próbaüzemben gördül ki először a KISS emeletes motorvonata, ami akkor még csak egy szakaszon fog közlekedni. Áprilisban tovább bővítik a szerelvények használatát, amelyekből az év végéig 19, és 2022 végéig mind a 40 forgalomba kerül. Részletek itt.

Brutális kutyatámadás áldozata lett egy idős férfi Nagykanizsán

Az állatok gazdája tehetetlenül nézte, ahogy a földre esett 82 éves férfit marcangolják a kutyái. Az eset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Letartóztatásban marad a 13 éves lány, aki Esztergomban hátba szúrta iskolatársát

A Tatabányai Járásbíróság meghosszabbította annak a kamasz lánynak a letartóztatását, aki december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta a tizenöt éves diáktársát. Ha kíváncsi vagy a késelés részleteire, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Hiába lett Ungár Péter tavaly óta több mint 130 millióval szegényebb, így is tekintélyes vagyona van

Mivel az LMP pedig idén sem várta meg a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozatalának január 31-i éjféli határidejét, Ungár Péter vagyonában máris elmélyedhetünk. Így ha ide kattintasz, megnézheted, mennyi pénzt, ingatlant, illetve különféle értéktárgyakat birtokol Schmidt Mária fia.

“Barátok vagyunk, jóban-rosszban egymás mellett állunk, és ez nem csak a teniszpályára igaz” – Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettőse simán megnyerte az Australian Opent

Fotó: MTI/AP/Andy Brownbill

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic magas fölénnyel verte a Hszie Szu-vej, Barbora Strycova duót az Australian Open női páros döntőjében pénteken. Babos nyilatkozott a meccs után, amit itt olvashatsz el.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Letartóztatták Donald Trumpot

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt