Fertőzött magyar búza miatt veszélyes a pékáruk egy része

Fuzáriumfertőzés sújtja a hazai búzát, emiatt a termés egyharmadát nem lehet humáncélra felhasználni. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-10-09 09:03

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Fuzáriumfertőzés miatt “komoly veszélyt” hordoz a pékáruk egy része

Többszörösen meghaladta az egészséges értéket az idei búza toxintartalma, ami a pékáruk egy csoportja esetében durva veszélyeket rejt magában – közölte Raskó György agrárszakember. Mely termékekről van szó, és milyen veszélyekkel járhat ezek fogyasztása? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a szakértőtől, ha ide kattintasz.

Novák Katalin szerint nem volt példaértékű Borkai Zsolt viselkedése

Maga a Fidesz mindösszesen egyetlen mondattal intézte el a Borkai Zsolt győri kormánypárti polgármesterről kiszivárogtatott szexvideók ügyét, a párt alelnöke, Novák Katalin azonban már ennél jóval bőbeszédűbben kommentálta a botrányt

Kijött az új rész a Borkai-blogon: most már a győri korrupcióról ír a szivárogtató

Újabb bejegyzés jelent az Ez az ördög ügyvédje nevű, Borkai Zsolt fideszes polgármesterről szexvideókat szivárogtató blogon. Az ismeretlen szerző ezúttal győri polipról és gigantikus összegekről ír: vagyis arról, miképpen működik szerinte a városban a korrupció, az élén a településvezetővel

Ezért lökdösték és fenyegették a tanárukat a budapesti diákok a videón 

Az interneten szélsebesen terjedt a napokban az a felvétel, amely egy budapesti középiskolában készült, és amelyen egy fiatal szóváltása lökdösésig fajul tanárával, miközben diáktársai káromkodva szidalmazzák a pedagógust. Az ügy egyik érintettje elárulta, miért csinálták ezt. Ebből a cikkből megismerheted a fiatalok indítékát, valamint azt is, milyen súlyos szankciókkal sújtotta őket az iskola, illetve a rendőrség.

Mire a hódmezővásárhelyi pár pert nyert a bankkal szemben, már elárverezték a házukat

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Öt év után a bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a nekik devizahitelt nyújtó Budapest Bankkal kötött hitelszerződésük érvénytelen, de hiába: a hódmezővásárhelyi házaspár otthonát ekkorra már elárverezte a pénzintézet. A jogrendszer egyáltalán nem segít a helyzeten, a végrehajtói kamara elnöke szerint egy annyira speciális esetről van szó, amivel még ők sem találkoztak.

Törvénysértőek a Fidesz érdi plakátjai, le kell őket szedni

A Fővárosi Ítélőtábla döntése értelmében el kell távolítani a Fidesz választási plakátjait az érdi utcákról, mivel azok sértik a választás tisztaságát és az esélyegyenlőség alapelvét.

Az Alkotmánybíróság szerint a kampányban véleménynek minősülhet a hazugság

Nagyon tanulságos indokkal utasította el az Alkotmánybíróság a szocialisták panaszát, akik a testülethez egy székesfehérvári fideszes képviselőjelölt miatt fordultak. Az esetről ebben a cikkben számolnak be részletesen.

“Nap mint nap mi a túlélésért küzdünk” – a ceglédi édesanya lányát 150-nel gázolták halálra 

Miután a nemrégiben lezárult nyomozás eredményeképpen kiderült, hogy százötven kilométer per órás sebességgel hajtott Cegléd belvárosában a fiatal férfi, amikor áprilisban halálra gázolt egy 18 éves lányt, az áldozat édesanyja felkavaró nyilatkozatot adott.

Állat leölése nélkül csináltak húst az űrben

Fotó: NASA via Getty Images

Az izraeli Aleph Farms nevű vállalat rendkívüli tudományos eredményről számolt be: egy orosz céggel szoros összefogásban sikerült állat leölése nélkül marhahúst gyártaniuk, méghozzá a Nemzetközi Űrállomáson.

Nem kell rögtön könnyes búcsút venni az indián nyártól

Szerda estére egy hidegfront érkezik hazánk területe fölé, utána viszont beköszönt a vénasszonyok nyara, ami egy ideig velünk is marad. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

„Hát ezt nem hiszem el!” – Sebestyén Balázs elárulta, mit gondol a szigorításokról

femcafe.hu4 órája

Hogy merik kétségbe vonni a magyar orvosprofesszorok tisztességét?

demokrata.hu5 órája

Hallgassa élőben: Orbán Viktor a korlátozásokról beszél a Kossuth Rádióban

hirado.hu7 órája

Összeomlott az oltási rendszer

444.hu8 órája

Merkely Béla elmondta, meddig tart hazánkban a koronavírus harmadik hulláma

life.hu8 órája

Tovább tart a Liverpool hazai vesszőfutása: a Chelsea is nyert az Anfielden

m4sport.hu15 órája

Diána titka: Ezzel a 6 szóval traumatizálta őt élete végéig Károly herceg

joy.hu16 órája

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu19 órája