Férje végignézte a világbajnok párbajtőrvívó halálát

Startlap - Startlap
Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok 49 évet élt.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a tapolcai kolbásztöltő-verseny díjkiosztóján lett rosszul, majd később a szakszerű beavatkozás ellenére elhunyt Szalay Gyöngyi, többszörös párbajtőrvívó világbajnok.

Rig Lajos, a Jobbik helyi képviselője kezdte meg akkor az újjáélesztését. Rutinja is megvolt hozzá, hiszen 22 évig volt mentős. Mint ahogy a Blikknek elmondta: “Minden pillanatok alatt történt. Gyöngyi összeesett, odaszaladtunk hozzá, s azonnal láttuk, nagy a baj. Nem volt keringése és légzése sem, így rögtön megkezdtük az újraélesztését. Még magához tért, elmondta, hogy a jobb oldala zsibbad és fáj, ezért is lett rosszul. Az oldalára fektettük, betakartuk, a mentők pedig két perc alatt odaértek, ám sajnos újra elvesztette eszméletét”.

Ezekután a rohamkocsiban ismételten megkezdték az újraélesztést, majd a már megérkező helikopterrel bevitték a kórházba, ahol sajnos nem tudták megmenteni.

“Borzalmas pillanatok voltak. A remek hangulatú eseménynek tragédia vetett véget. Ráadásul Gyöngyi férje is a helyszínen volt, végig kellett néznie, hogy mi történik a feleségével. Azóta beszéltem már vele, érthető módon sokkhatásként érte az egész” – beszélt a tragédiáról a képviselő.

A halálhír megdöbbentette a tapolcaiakat, a városban az újévi mulatságok teljes egészében elmaradtak, több százan gyújtottak mécseseket és gyertyákat.

 

Nyitókép: MTI / Földi Imre

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét legfontosabb hírei

képcím

Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád

képcím

Elhunyt Zámbó Jimmy édesanyja