Felújítás miatt irtják a fákat Normafán

Információs központ és kiállítótér lesz a helyükön.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-19 16:58

Fotó: Facebook/Normafa - természetesen

Új projekt miatt vágtak ki rengeteg fát a Normafán. A „Normafa kapuja” elnevezésű fogadóközpont építése miatt kellett végrehajtani a rendezési munkálatokat az Eötvös út 48. számnál.

Korábban arról volt szó, hogy egy régi villát újítanak fel, amelynél a fogaskerekű felső fogadóközpontját alakítják ki, most azonban kiderült, a telken is kivágják a fákat.

A HVG megkeresésére a XII. kerületi önkormányzatnál elárulták, az Eötvös út 48-50. alatti romos épületet teljes egészében felújítják, illetve kibővítik. A kivágott fákról annyit közöltek, hogy az építési telek területén álltak, nem tartoztak a Normafa természetvédelmi területéhez.

Azt is megjegyezték, hogy a kivágott fák főleg az invazív fajokból kerültek ki (ecetfa, akácfa), de később ezeket nemcsak a telken belül pótolják, hanem az egykori Hotel Olimpia lebontott épületegyüttesének helyén és a közterületen is. Az önkormányzat szerint így nemhogy csökkenne, hanem inkább nőne a zöldfelület a környéken.

A projekt tervezésekor az önkormányzat szórólapokon és online kérdőív formában kérte ki az ott lakók véleményét. A kérdőívekből kiderült, hogy kávézó, büfé, egy kisebb melegkonyhás étterem, információs és tájékoztatópont, továbbá csomagmegőrző, öltöző, zuhanyzó és pelenkázóval kiegészített illemhely szerepel a leginkább vágyott szolgáltatások között, valamint sokan jelezték, hogy szívesen részt vennének a kiállításon, piknikezésen vagy túratervezésen.

A nyertes koncepció alapján a régi villából információs központ és kiállítótér lesz, amely irodáknak és kávézóknak is helyet adhat – írja a normafapark.hu. Az új épület tetején pedig egész évben használható tanulósípályát alakítanak ki.

Mai nap hírei

A frissen szerződtetett Suárez két góllal mutatkozott be az Atléticóban

eurosport.hosszabbitas.hu6 órája

Orvhalászt fogtak Nagydorogon

agroinform.hu9 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu10 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu11 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu13 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu17 órája

A jövő vonata robog Ausztriában

koponyeg.hu17 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu18 órája