Felszámolták a turai drogmaffiát

Startlap - Startlap
Öt embert letartóztattak, akiket új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítanak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gödöllői Rendőrkapitányságán indult nyomozás új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek – írja a police.hu

Hat helyszínen csaptak le

A gödöllői rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, továbbá a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2019. március 5-én hajnalban Turán hat helyszínen intézkedtek egyidejűleg.

 

Luxusautók, lovak és készpénz

A végrehajtott intézkedések során több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, továbbá több helyszínen kábítószergyanús és feltehetően új pszichoaktív anyagokat foglaltak le. A KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatala a gyanúsítottaktól feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett nagyértékű járműveket, milliós nagyságrendben készpénzt, műszaki cikkeket, továbbá tizenkettő lovat foglalt le.

Öt embert le is tartóztattak

Az akciót követően a nyomozók nyolc főt hallgattak ki gyanúsítottként új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt, közülük ötöt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja.

Ez is érdekelhet

képcím

Főleg rendőrnők vártak az anyák napi tüntetőkre a...

képcím

Újabb szerbiai mészárlás: fotókon a hajtóvadászat

képcím

Újra kordonbontás volt a Karmelitánál, ismét könnygázt...