Kiemelt Hírek 2018. július 26.

Felnőtt nélkül indult békászni a tóhoz a vízbe fulladt abonyi kisfiú

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 26.
Emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség.

Felnőtt nélkül, a testvérével indult békászni a közeli tóhoz egy nyolcéves abonyi kisfiú, aki a vízbe fulladt kedd délután.

A fiú egy betonrámpán ment a tóhoz, aminek a víznél levő része algás, valószínűleg így csúszott az 1,5-1,8 méter mély vízbe. Egy közelben lakó férfi utánaugrott, de már csak az iszapban találta meg egy fél óra múlva az élettelen testét.

A mentők két eset- és egy rohamkocsival, valamint mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, de infúzióval és hosszas szívmasszázzsal sem tudtak segíteni rajta.

Dömét testvérével és két másik társával együtt nevelőszülő gondozta, a tótól pár utcára éltek. Az udvaron nem volt kerítés, de a Bors úgy tudja, engedélyt kértek nevelőjüktől a tóhoz való kiruccanáshoz, ahol már korábban is jártak egyedül.

A Blikk információi szerint a Pest Megyei Kormányhivatal Gyermekvédelmi Szakszolgálata az eset után elvitte tőlük a többi nevelt gyereket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket.

Keresés az oldalon