Félmillió magyar vár egy bizonyos vakcinára

Startlap - Startlap
Itt a vakcinabőség, de vasárnap óta csak pár ezerrel nőtt az oltottak száma. Reggeli hírösszefoglaló.

Félmillió magyar vár egy bizonyos vakcinára

Megtorpant az oltakozás, szinte belefulladunk a kínai vakcinába, 150 ezer tinit már beoltottak. De mire vár félmillió regisztrált magyar? A heti vakcinaösszegzőből ez is kiderül ezen a linken.

Bejelentkezett egy új miniszterelnök-jelölt

Nagyon ismert névről van szó, aki azt is elárulta, részt vesz-e a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztásokon. Részletek.

Joe Biden kikémlelteti a Covid-19 eredetét

Az amerikai elnök szerdán utasította az amerikai hírszerző ügynökségek vezetőit, hogy “kettőzzék meg erőfeszítéseiket” a Covid-19 járvány eredetének feltárására, beleértve azt lehetőséget is, hogy a kórokozó SARS-CoV-2 vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki. Ha érdekel, mennyi időt kaptak a hírszerzők a feladat teljesítésére, ebből a cikkből megtudhatod.

Végre nyilvánosságra hozták a Sinopharm kutatási eredményeit

A Magyarországon is engedélyezett vakcinák közül eddig csak a Sinopharmról nem jelent meg tudományos szaklapban olyan tanulmány, ami a harmadik klinikai fázisú kutatások eredményeit mutatta volna be, most azonban végre ezt is nyilvánosságra hozták. A részletekért ide kattints.

Életveszélyben lehet az őrizetbe vett belorusz blogger

Piotr Lapinski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bár a belorusz elnök megvédte a Ryanair-járat feltartóztatását, minden jel arra utal, hogy az egy politikai leszámolás-sorozat része volt. A repülőgépen utazó, földet érés után őrizetbe vett kormányellenes bloggert, Roman Prataszevicset akár halálra is ítélhetik egy kollégája és édesanyja szerint. A témáról ez a cikk számol be bővebben.

Áder felmentette a Honvédség parancsnokát

A Magyar Közlönyben jelent meg az egyetlen mondatból álló, indoklás nélküli határozat. Bővebben.

Saját kollégáit végezte ki a San José-i ámokfutó

A legalább nyolc ember életét kioltó férfi indítékai egyelőre nem ismertek. Amit tudni lehet a tragikus vérengzésről, ebben a cikkben gyűjtötték össze.

Kiterjesztik a diákhitelt a felnőttképzésre is

Május 31-étől a szak- és a felnőttképzésben is igényelhető lesz diákhitel. A feltételeket ebben a cikkben ismertetik.

De Gea büntetőt hibázott, őrült párbajban nyert Európa Ligát a Villarreal

Adam Warzawa / AFP / POOL

A korábbi négy, gól nélküli döntetlen után az Európa Liga döntőjében sem bírt egymással a Villarreal és a Manchester United, végül a feledhető 1-1 után egy őrült tizenegyespárbajban a spanyolok értek fel a csúcsra. A mérkőzésről itt olvashatsz részletes beszámolót.

Hidegfront jön, de nem kell tartanunk tőle

Változékonyabbra fordul az idő a csütörtökön érkező, gyenge hidegfrontnak köszönhetően. Legfeljebb mindössze néhány fokos lehűlésre számíthatunk. Csapadék leginkább a Dunántúlon valószínű. Ha az is érdekel, hétvégén milyen időre számíthatunk, a részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Ki sem ejtette Trump nevét évértékelő beszédében Biden

képcím

Nagyon erős járványt várnak a következő hetekre a háziorvosok