Kiemelt Hírek 2018. július 23.

Felkavarta az indulatokat a nagyrévi kutyagyilkosság, börtönbe zárnák a kommentelők a tinit

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 23.
A 16 éves fiú légpuskával tüdőn lőtte a pár percre elszaladt pedigrés kiskutyát.

Súlyos büntetést szabnának ki az emberek arra a 16 éves fiúra, aki péntek reggel légpuskával agyonlőtte egy kecskeméti család kiskutyáját Nagyréven – írja a Bors.

Mindenhova vittük ma­gunkkal, annyira vigyáztunk rá, hogy még a széltől is óvtuk, a barátaink sokszor rajtunk ne­vettek, hogy már túlzásba visszük. Olyan volt, mintha a kisbabánk lenne. Mi van, ha a kislányunk Nico után szalad? Őt is lelövi?

– mesélte sírva a díjnyertes yorkie gazdája.

A család horgászni ment a hosszú hétvégére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre. 12 éves kislányuk két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg az édesanyja néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, észrevette, hogy az egyik kutya eltűnt. Mire megtalálták, már a szomszéd portája előtt feküdt, mozdulatlanul. A pici állattal légpuska végzett, egyenesen a tüdejét találta el a lövés.

A tini eleinte tagadta a vádakat, később azonban beismerte, hogy ő lőtt. Azzal védekezett, hogy kóbor kutyának nézte a pedigrés állatot.

Mivel a fiú már betöltötte a 14. életévét, a Büntető Törvénykönyv értelmében büntethető, és akár három évet is kaphat a lövésért. A kommentelők pedig remélik, hogy meg is kapja a lehető legsúlyosabb bűntetést. Sokan felvetik az elkövető szüleinek felelősségét, illetve többen felteszik a kérdést: mégis hogyan kerülhetett fegyver a kezébe?

Milyen nevelés ez! Látok egy kutyát aztán lelövöm??? Csa azért mert úgy tartja kedvem?? Remélem a max. büntetés lesz!!

– írja egy olvasónk.

Én a szülőket is jól megbüntetném! Egyáltalán hogy tud hozzáférni egy gyerek bármilyen fegyverhez? Gondolom valami problémás gyerekről van szó, akire még jobban oda kellene figyelni! Ma egy kiskutya, holnap lehet már egy ember lesz az áldozat! Remélem végre már börtön lesz a vége, mert ezeketől a kis dorgálásoktól sosem tanulják meg, hogy hogyan kell tisztességesen élni!

– fakadt ki egy másik hozzászóló.

Néhányan a börtönnel sem elégednének meg, és a fiatal fiú fejét követelik.

Korától függetlenül, őt is agyon kéne lőni. Ha nem volna díjnyertes a kutyus, akkor is

– vélekedik az olvasónk, akivel többen egyetértenek.

A légpuska tartása nem engedélyköteles, de a Bors úgy tudja, hogy egy házilag felturbózott fegyverről van szó, amiért feltehetően a fiúnak vagy a családnak felelnie kell.

 

Keresés az oldalon