Kiemelt Hírek 2019. július 11.

Félelmetes klímát jósolnak Budapestre 2050-re

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 11.
Legféltettebb adatainkat szerzi meg Orbán. Láthatáron az idei nyugdíjnövelés. Beleugrott a Niagara-vízesésbe, túlélte. A DK a második legerősebb párt. Hírösszefoglaló.

Stockholm lesz az új Budapest

Átfogó kutatás készült arról, hogyan változik meg a klíma a világ városaiban. Budapest az átlaghoz képest is rosszabbul fog járni. 2050-re olyan mértékben változik meg az éghajlat, hogy a világ városainak ötödében eddig soha nem tapasztalt klíma jön létre – állítja a kutatás. Az alábbi cikkben megtekinthető egy interaktív térkép is a majdani, feltételezett változásokról.

A NER irányítása alá kerül a T-Systems

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ezúttal multicég, német állami érdekeltség landol Mészárosék köreinél. Az üzlet nyomán elképesztő mennyiségű állami megbízás és referencia kerül a Mészáros Lőrinc kisebbségi, Mészáros barátjának többségi tulajdonában lévő informatikai céghez, a 4iG-hez. Ha érdekel, milyen adatokhoz lesz hozzáférése az új tulajdonosnak, olvasd el az alábbi cikket.

Láthatáron az idei nyugdíjnövelés

A 2018. évben nyugdíj mellett dolgozók részére hamarosan megérkezik a 0,5%-os nyugdíjnövelés megállapításáról értesítő határozat és a megállapított nyugdíj növelés összege. Részletek az alábbi cikkben.

Nélkülözhetetlen: sok tízezerszer milliós autóvásárlásba fog az állam

iStock

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben írt ki pályázatot alsó, közép- és felső kategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint szervizelésükre. Ha érdekelnek a pályázat részletei is, erre a linkre kattints.

Beleugrott a Niagara-vízesésbe, csoda, hogy túlélte

Túlélte a zuhanást egy férfi, aki az amerikai-kanadai határvidéken található Niagara-vízesésbe esett – közölte a kanadai rendőrség. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan került a folyóba a férfi, valamint azt is, hogyan találtak rá a rendőrök.

Medián: a DK a második legerősebb párt

A Fidesz népszerűsége változatlan, a DK és a Momentum támogatottsága az EP-választást követően látványosan megugrott. Az LMP szavazótábora lényegében megfeleződött. Ha kíváncsi vagy a Jobbik és az MSZP támogatottságának alakulására, valamint a politikusok népszerűségi mutatóira, az alábbi cikket olvasd el.

Több turista is meghalt a Görögországot sújtó viharokban

iStock

Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt. A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található, turisták körében közkedvelt Halkidiki-félszigeten. A turisták a legszerencsétlenebb körülmények között vesztették életüket, ebből a cikkből megismerheted a részleteket. 

Barátságtalan idő várja a szombati szabadtéri rendezvényeket

Nem kedvez az időjárás a szabadtéri programoknak a hétvége első napján: többfelé záporok, zivatarok érkeznek és a szél is nagy területen megélénkül. Ha a vasárnapi és jövő hét eleji időjárás-előrejelezésre is kíváncsi vagy, a részleteket itt találod.

Keresés az oldalon