Megbüntették a börtönben Czegdlédy Csabát - túl sokat olvasott

Startlap - Startlap
Az engedélyezett mennyiségnél 47 könyvvel többet birtokolt.

Fegyelmi fenyítést kap Czeglédy Csaba, amiért megsértette a zárka- és körletrendet azzal, hogy túl sok könyvet tartott a cellájában – tudta meg a hvg.hu a birtokukba került fegyelmi határozatból. Igen, tényleg azért büntették meg a múlt nyár óta előzetesben lévő baloldali politikus-jogászt, mert szereti a könyveket.

A büntetés-végrehajtás nem aprózta el az ügy kivizsgálását: első- és másodfokú fegyelmi eljárás indult, amelynek során egy csomó bizonyítékot is felvonultattak, mint például a körlet felügyelőjének jelentését, tanúvallomásokat, illetve Czeglédy vallomását.

 

 

A határozatból nem derül ki, hogy pontosan hány darab könyvet tarthatnak maguknál a fogvatartottak büntetlenül, az viszont igen, hogy Czeglédy az engedélyezett mennyiségnél 47 könyvvel többet birtokolt, márpedig a szöveg szerint “kerülnie kell a felhalmozást”.

A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs, ezért Czeglédy egyik ügyvédje a múlt héten két zsák könyvett hozott el a börtönből, így ügyfele biztos nem eshet újra bűnbe. Czeglédy végül “fegyelmi fenyítésként” egy hónapos eltiltást kapott a börtönprogramokon való részvételtől.

Ez is érdekelhet

képcím

Több embert túladagoltak vakcinával a Gottsegen György...

képcím

Kunetz Zsombor: Csak kötelező oltással és az oltatlanok...

képcím

Herendi Gábor: Eddig csendben maradtam, mert szerettem volna még...