Ezért lesz rendkívüli kormányinfó szombaton

Startlap - Startlap
A hétköznapok kivételével ritkán tartanak kormányinfót, az pedig még ennél is furcsább, hogy alig pár órával előtte jelentik be. Heti hírösszefoglaló 

Váratlanul bejelentették, hogy szombaton Kormányinfó lesz

Maga a hétvégi időpont is szokatlan, de az talán még jobban, hogy alig pár órával az esemény előtt tájékoztatták csak a magyar sajtót. Ide kattintva kiderül, miért is jön a rendkívüli Kormányinfó. 

EP: Magyarország nem demokratikus ország

Csütörtökön nagy többséggel elfogadta az Európai Parlament a Gwendoline-jelentést, ami azt jelenti: a testület hivatalos véleménye szerint Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. Részletek.

Szijjártó már kikérte magának az Európai Parlament döntését, miszerint Magyarország már nem  demokratikus ország

MTI/EPA/Martin Divisek

A külügyminiszter szerint az Európai Parlament “jól fizetett képviselői” jobban tennék, ha nem mindenfajta igaztalan vádakat ismételgetnének Magyarországgal szemben. Ide kattintva azonnal kiderül, hogy mi is volt az, amit már egyenesen kikért magának Szijjártó Péter. 

Orbán már a 2060-as Fidesz-kormányról beszélt Kötcsén

2030-ban el kell gondolkodni az EU-tagságon, ekkor Magyarország a többi V4-állammal együtt nettó befizetővé válik, de az Orbán által tudatosan kinevelt új Fidesz-generációnak 2030 után, akár 2060-ig is el kell tudnia majd kormányoznia az országot – fejtette ki a kormányfő a szokásos éves kötcsei találkozón a Szabad Európa értesülései szerint. A lap több résztvevőre hivatkozva adott alapos beszámolót a zárt körben elhangzott miniszterelnöki beszédről, amelyben Orbán állítólag arra is kitért: a hatékony kínai államkapitalizmushoz hasonló gazdasági modell kiépítésén dolgozik.

Dobrev Klára árnyékkormányt alakít

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha Dobrev Klára megmutatná a “kiutat a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor és kormánya taszította a magyarokat”

A kormány távozása az első számú feltétele annak, hogy véget vessünk ennek a megélhetési válságnak

– jelentette ki Molnár Csaba, a párt alelnöke sajtótájékoztatójukon. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Több tízmilliárdos mínuszban van a nyugdíjkassza, a nyugdíjak képtelenek lépést tartani az inflációval

A minimális nyugdíj összege közel 15 éve változatlanul mindösszesen 28500 ezer forint, nyugdíjasok tízezreinek az ellátása a havi 40 ezer forintot sem éri el. A Pénzügyminisztérium jelentése szerint a nyugdíjkassza már július végén 83 milliárdos mínusznál járt, pedig a költségvetés egyre több támogatást utal. A 13. havi nyugdíj bevezetése roppant terhet ró a nyugdíjkasszára, amelynek a rendkívüli inflációt is követnie kelleneBővebben.

Pintér Sándor átírta az abortusz szabályait

Belügyminiszteri rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amely a magzati élet védelméről szóló 1992-es törvényt írja át. Pintér Sándor módosítása már szeptember 15-től érvényre lép. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Rejtély, miért vette el Novák Katalin egy 10 éves magyar kislány állampolgárságát

Néhány napja a Magyar Közlönyből derült ki, hogy a köztársasági elnök visszavonta egy 30 éves munkácsi születésű nő és magyarországi születésű tízéves gyermeke állampolgárságát. A Helsinki Bizottság szerint a lépés “szokatlan”, hiszen még lopás vagy köztörvényes bűncselekmény esetén sem szokás elvenni a magyar állampolgárságot, és a gyermek esetében méltányossági alapon is eljárhatott volna az államfő. Bővebben.

Zelenszkij: Katonáink már 6000 négyzetkilométernyi ukrán területet szabadítottak fel

MTI/AP/Efrem Lukackij

“Haladunk tovább” – üzente meg Volodimir Zelenszkij; az oroszok számára kulcsfontosságú összeköttetést jelentő híd vált használhatatlanná; a brit hírszerzés az egyik legtekintélyesebb orosz páncélos egység megrongálódásáról számolt be. Antony Blinken amerikai külügyminiszter ugyanakkor óvatosságra int az ukrán haderő eredményeinek értékelését illetően. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás: Az EP-választás után jön az EU-bírság

képcím

EP-vita: Donáth Anna személyes sikere, hogy nem zavarja meg a...

képcím

Elkezdődött az EP-listavezetők élő vitája