Évekig HIV-fertőzöttként praktizált egy magyar orvos Angliában

Hatalmas hiba volt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-20 20:24

Fotó: Thinkstock

Két tucat angliai kórházban is dolgozott az magyar férfi, aki még akkor is tagadta súlyos betegségét, amikor már biztos volt abban.

Az nem derült ki, hogy az orvos mikor fertőződött meg, de 2013-ban jelentkezett a Nottinghami Egyetem kórházába, és akkor már 2012-ről 2010-re írta át a negatív egészségügyi igazolásán a dátumot – írja a Hvg.hu.

2015-ben elvégzett önmagán egy tesztet, ami aztán pozitív volt már. Ezek után a saját vérét egy másik beteg nevén küldte be kivizsgálásra, ekképp próbálva megerősíttetni az eredményt. A minta gyanús lett a labor orvosainak, így el is kezdődött a nyomozás.

Mindezt akadályozta, hogy a doktor rövid időn belül már egy másik egészségügyi intézményben vállalt munkát, szintén félrevezetve a munkáltatót HIV-státuszáról (tette úgy, hogy Nagy-Brittaniában nem feltétlenül lett volna ez akadálya annak, hogy dolgozzon).

Az orvos a bíróságon elismerte a csalást és az okmányhamisítást is. A védője azzal indokolta védence viselkedését, hogy ő félt attól, mit gondolnak az emberek a homoszexualitásáról és a HIV-fertőzöttségéről.

A bíróság végezetül 12 hónapra büntette, két évre felfüggesztve. A bíró igazat adott az ügyvédnek, hogy az orvos azért titkolta a fertőzését és a homoszexualitását, mert szégyellte, másrészt úgy vélte, hogy egy „drákói társadalomból” érkezett Angliába.

Mai nap hírei

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu2 órája

5+1 dolog, amiről nem is gondolnád, de a szüleidtől örökölted

joy.hu6 órája

Hogyan szabadulhatunk meg a zavaró bőrkinövésektől?

napidoktor.hu16 órája

Kapkodnak az új, fapados elektromos autó után a kínaiak

autopro.hu17 órája

Már a Google Maps is mutatja a koronavírus terjedését

gsmring.hu18 órája

Eszedbe ne jusson megenni másnap a rizst - Komoly gondok származhatnak belőle

femcafe.hu18 órája

Szlovákiában átbillent a járványmérleg nyelve

demokrata.hu19 órája

10 zseniális ötlet a cipők tárolására

napmintnap.com19 órája