Euróban és dollárban is fizethetik a cégek az adót

Startlap - Startlap
A pénzügyminiszter nem egy videóban jelentette be, hanem egy szimpla szöveges posztban írt erről Facebook-oldalán. Heti hírösszefoglaló.

Euróban és dollárban is adózhatnak a cégek

Varga Mihály pénzügyminiszter szombaton bejelentette, hogy mostantól a cégek devizában is fizethetik a társasági adót. Hogy miért is könnyítés a pénzügyminiszter szerint mindez, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

A járvány óta nem tartott ennyire a magyar lakosság a gazdasági helyzettől

Tavaly március óta nem látott szintre zuhant a GKI Gazdaságkutató Zrt. konjunktúraindexe, amely az üzleti szféra és a lakosság várakozásait mutatja olyan tényezőkkel szemben, mint például a munkanélküliség, a megtakarítási lehetőségek vagy az infláció. A fogyasztói bizalmi index már a koronavírus-járvány elején tapasztalt mélypontot közelíti. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szijjártó szerint bármilyen árat kérhetnek a gázért az oroszok, Magyarországnak fizetnie kell

MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó pár hónapja még az orosz gázüzlet sikeréről beszélt, ma pedig már bármennyiért venne gázt Oroszországtól. Nem is rejtette ezt véka alá, nyíltan beszélt arról, bármekkora összegért venne Magyarország gázt. Íme

Kiderült, mennyivel nőtt a magyar átlagfizetés egy év alatt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette a legfrissebb adatokat a bruttó és nettó átlagbérekről, de azt is elárulták, mennyit változott az infláció mértékével kiigazított reálbér tavaly óta, vagyis mennyit érnek valójában a fizetések az üzletekben az egy évvel korábbihoz képest. További információkért katt ide.

Orbán tusványosi beszéde ellen nem győztek tiltakozni a héten

A miniszterelnök múlt szombaton Tusványoson mondott kijelentéseiben több olyan elem is volt, ami országos visszhangot váltott ki. Többek között a főrabbi, Frölich Róbert Pilinszky-verset idézve reagált, de a Magyar Tudományos Akadémia több tagja is tiltakozott az elhangzottak miatt. A legnagyobb tiltakozó mégis talán Hegedüs Zsuzsa  miniszterelnöki megbízott volt, aki szintén a tusványosi beszéd miatt felmondott, aztán a miniszterelnök bécsi nyilatkozata miatt úgy látta, mégsem kell ezt megtenni. Aztán a sajtó kérésére magyarázkodásra vette a figurát. Íme

Orbán tusványosi beszédét nem győzte dicsérni az orosz állami tévé, sőt még a csecsen hadúrnak is tetszett

Oroszország egyik legismertebb műsorvezetője értett mélyen egyet a magyar miniszterelnök állításaival, melyről bejátszást is közzétett az egyik adásban. Íme. De itt nem ért véget a dicséretek sora, ugyanis Ramzan Kadirov csecsen vezér sem tudott szabadulni Orbán Viktor beszédének hatása alól. Mutatjuk is, miként reagált. 

Mol-vezér az árstopról: “Ellátási problémák lehetnek”

MTI/Szigetváry Zsolt

Megalakult idehaza a Védelmi Tanács

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedd reggel a Karmelita kolostorban jött létre a szervezet. A célokról és a feladatokról Havas Bertalan tájékoztatta az MTI-t. Íme

Kilenc év után felébredt a kómából egy barcsi nő

Az asszony kilenc éven át feküdt éber kómában, miután egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtétet követően kórházi fertőzést kapott. A nő saját gyermekeit sem láthatta, az édesapjuk pedig gyermektartásért perelte őt. A rendkívüli történetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...