Friss hírek az esztergomi robbantás sérültjeiről

Startlap - Startlap
A Magyar Nemzet információi szerint a legnagyobb, pozitív változás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában történt. 

Javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota – értesült a Magyar Nemzet kórházi forrásokból. Mint a lap írja, a legnagyobb, pozitív változás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában van. 

A súlyos sérüléseket az okozta – olvasható a cikkben, hogy a robbanás és az általa kiváltott repeszhatás beton-, tégla- és fatörmeléket zúdított a rendőrökre.

A lap információi szerint test szerte végtag-, borda-, fog- és arccsonttöréseket, valamint könnyebb égési sérüléseket szenvedtek a kommandósok.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 20-án az esti órákban egy körözött férfi az Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben egy bűnügyi akció során feltehetően szándékosan felrobbantott egy gázpalackot. A robbanásban a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa és maga a körözött személy is életét vesztette, nyolc rendőr és három tűzoltó pedig megsérült.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a robbanásban elhunyt Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Izraeli tűzszerészek felrobbantották a Hamász parlamentjét

képcím

Robbantás történt Cipruson, Ciszjordániában mecsetet ért...

képcím

Kérjen részletfizetést a NAV-tól, üzente Semjén Iványinak - A...