Észak-Korea kész százezer katonát küldeni az oroszok megsegítésére

Startlap - Startlap
Trükkös utakat talál Moszkva az olajpiacra; Zelenszkij visszaszólt az Amnesty International jogvédő szervezetnek; mit keresnek kínai katonai járművek Oroszországban? Az ukrán-orosz válság hírei.

Észak-Korea kész százezer katonát küldeni az oroszok megsegítésére

Észak-Korea készen áll arra, hogy százezer katonát küldjön az ukrán szakadár területekre, az orosz hadsereg megsegítésére a Kremlhez közel álló Regnum orosz hírügynökség szerint – írta a Daily Mail. Ebből a cikkből az is kiderül, mivel hálálná meg mindezt Moszkva.

Hamar elérheti a magyar háztartásokat a Gazprom újabb földgázdrágító játéka

Az európai földgázárak tovább emelkedtek pénteken, így zsinórban a harmadik hetet zárhatják drágulással. A Gazprom egyre többet kavar az Északi Áramlat gázvezetéknél, ami erősíti, hogy műszaki karbantartás helyett egyszerűen csak Európát zsarolja Vlagyimir Putyin orosz elnök. Magyarországon a rezsicsökkentés részleges kivezetése miatt aggódhatnak majd a fogyasztók. A napi.hu cikke.

Guardian: a jól kiképzett ukrán katonák nagy része már elveszett a harcokban

Érdekes cikket közölt a brit Guardian magazin, amely elsősorban egy ukrán katonák képzésével foglalkozó zsoldoscsoportról szól. A beszámoló egyik legérdekesebb része talán az, hogy a brit magazin rendkívül súlyos ukrán veszteségekről ír benne. Bővebben.

Moszkva készen áll tárgyalni a fogolycseréről Amerikával

Kirill KUDRYAVTSEV AFP

Szergej Lavrov pénteken jelentette be, hogy Moszkva készen áll tárgyalni Washingtonnal egy esetleges fogolycseréről. Mindezt egy nappal azután közölte, hogy Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázót kábítószer birtoklásáért kilenc év börtönbüntetésre ítélték Oroszországban. Részletek.

Három újabb gabonaszállító hajó elhagyta a fekete-tengeri ukrán kikötőket

Elhagyta a fekete-tengeri ukrán kikötőket az a három hajó, amelyeket pénteken terveztek elindítani a gabonaszállítás megkönnyítését elősegítő többoldalú egyezmény alapján. A hajók jelenleg Törökország felé tartanak, hogy ott ellenőrizzék a szállítmányokat. (24.hu)

Trükkös utakat talál Oroszország az olajpiacra

A nyugati szankciók ellenére eljut a piacra az orosz olaj, és az egyik új út az egyiptomi El Hamra olajterminálon keresztül vezet. Itt elmondják, hogyan történik mindez a gyakorlatban.

Zelenszkij visszaszólt az Amnesty International jogvédő szervezetnek

Sergei SUPINSKY AFP

Volodimir Zelenszkij visszaszólt az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezetnek, miután az csütörtökön a nemzetközi jog megsértésével és civilek veszélyeztetésével vádolta az ukrán hadsereget. Az ukrán elnök válaszát itt olvashatod.

Mit keresnek kínai katonai járművek Oroszországban?

Bejárta az elmúlt néhány órában a közösségi médiát egy felvétel, melyen az látható, hogy egy szovjet stílusú vasútállomáson, hajnali környezetben, kínai katonai teherautók vesztegelnek egy vasúti szerelvényen. A felvétel állítólag Rosztovban készült. Ebben a cikkben 3 lehetséges magyarázatot is olvashatsz.

Több mint tizenötezren jöttek csütörtökön Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 7116 ember lépett be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8489-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. (24.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Niagara-vízesés: videón a robbanás előtti pillanatok

képcím

Orbán azonnali követelésekkel fordult az Európai Tanács...