Kiemelt Hírek 2018. július 08.

Epilepsziás lett a kislány, akit ököllel vert a szülésznő

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 08.
A megbánást nem mutató asszony azzal indokolta tettét, hogy túl sokat sírt az alig pár napos kisbaba.

Epilepsziát diagnosztizáltak annál a hároméves kislánynál, akit újszülött korában a szófiai kórházban ököllel ütött a szülésznő, akit egy videófelvétel buktatott le 2015-ben – írja a Mirror.

Emilija Kovacseva azt mondta, azért verte meg a négy napos kisbabát, mert folyamatosan sírt, amivel felébresztette a többieket, és már nagyon kimerült a 24 órás műszakja végére. A bíróságot nem hatotta meg a magyarázat, és 18 év börtönre ítélték, amit végül háziőrizetre enyhítettek, mivel Kovacseva két gyermek édesanyja, és idős szüleit is ő ápolja.

 

Az asszony a büntetés enyhítése után nagyobb szabadságot kérvényezett a hatóságoktól, és a helyi sajtónak elmondta: nem érez bűntudatot.

A bántalmazott kislány szülei, Rumen Dimitrov és Sztanislava Dimitrova nemrég bejelentették, hogy a már hároméves kislányuk, Nikol súlyos epilepsziában szenved. Az orvosok korábban jelezték, hogy a verés következtében jelentkezhetnek majd szövődmények a gyermeknél.

Három évvel ezelőtt a szakértői vélemény szerint a csecsemőt ököllel, valamint valószínűleg egy üveggel is megverték, miközben édesanyja a kórház másik részén lábadozott. Az ütések következtében egy 30 centis vérömleny alakult ki a Nikol testében, és csak a szerencsén múlt, hogy a pici nem halt bele a sérüléseibe.

A gyermek szülei azt szeretnék, ha a szülésznőre életfogytiglani büntetést szabnának ki, miközben Kovacseva rossz egészségi állapotára hivatkozva épp nagyobb szabadságért próbál folyamodni.

Keresés az oldalon