Epilepsziás lett a kislány, akit ököllel vert a szülésznő

A megbánást nem mutató asszony azzal indokolta tettét, hogy túl sokat sírt az alig pár napos kisbaba.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-08 11:40

Fotó: Thinkstock

Epilepsziát diagnosztizáltak annál a hároméves kislánynál, akit újszülött korában a szófiai kórházban ököllel ütött a szülésznő, akit egy videófelvétel buktatott le 2015-ben – írja a Mirror.

Emilija Kovacseva azt mondta, azért verte meg a négy napos kisbabát, mert folyamatosan sírt, amivel felébresztette a többieket, és már nagyon kimerült a 24 órás műszakja végére. A bíróságot nem hatotta meg a magyarázat, és 18 év börtönre ítélték, amit végül háziőrizetre enyhítettek, mivel Kovacseva két gyermek édesanyja, és idős szüleit is ő ápolja.

 

Az asszony a büntetés enyhítése után nagyobb szabadságot kérvényezett a hatóságoktól, és a helyi sajtónak elmondta: nem érez bűntudatot.

A bántalmazott kislány szülei, Rumen Dimitrov és Sztanislava Dimitrova nemrég bejelentették, hogy a már hároméves kislányuk, Nikol súlyos epilepsziában szenved. Az orvosok korábban jelezték, hogy a verés következtében jelentkezhetnek majd szövődmények a gyermeknél.

Három évvel ezelőtt a szakértői vélemény szerint a csecsemőt ököllel, valamint valószínűleg egy üveggel is megverték, miközben édesanyja a kórház másik részén lábadozott. Az ütések következtében egy 30 centis vérömleny alakult ki a Nikol testében, és csak a szerencsén múlt, hogy a pici nem halt bele a sérüléseibe.

A gyermek szülei azt szeretnék, ha a szülésznőre életfogytiglani büntetést szabnának ki, miközben Kovacseva rossz egészségi állapotára hivatkozva épp nagyobb szabadságért próbál folyamodni.

Címkék:

epilepszia

Mai nap hírei

Vállfájdalomért egy kis tömlő a felelős?

napidoktor.hu13 órája

Kapkodnak az új, fapados elektromos autó után a kínaiak

autopro.hu13 órája

Már a Google Maps is mutatja a koronavírus terjedését

gsmring.hu14 órája

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

ezalenyeg.hu14 órája

Szlovákiában átbillent a járványmérleg nyelve

demokrata.hu15 órája

10 zseniális ötlet a cipők tárolására

napmintnap.com15 órája

David Attenborough megdöntötte Jennifer Aniston tavalyi Guinness-rekordját

igenyesferfi.hu17 órája

Szórakozásból vert szét teljesen egy kocsit négy fiatal Monoron

168ora.hu17 órája