Kiemelt Hírek 2018. június 17.

Emlékszel még a Bikicsunájra? - A legnagyobb megasztáros bakik

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 17.
Válogatás a legnagyobb arcokból a Megasztár történetéből.

A Megasztár az első tehetségkutató volt Magyarországon, eddig hat évadot láthattunk belőle. Az elsőt még 2003-ban tűzte műsorra a TV2, amit Tóth Vera nyert meg. Akkor még öt tagú volt a zsűri, később négyre csökkent a számuk.

A hat év alatt egyedül Till Attila maradt állandó szereplője a műsornak, kezdetben Görög Zitával, egy évig Szekeres Nórával, majd az ötödik évadtól Liptai Claudiával közösen vezette a vetélkedőt.

A zsűri is sokszor változott. Az első két évben Presser Gábor, Soma, Pély Barna, Bakács Tibor és Pierrot döntött a versenyzők sorsáról. A második széria után, amit Molnár Ferenc Caramel nyert, Pierrot kiszállt a zsűri székéből, és Novák Péter ült a helyére. Ezt az évadot Rúzsa Magdi nyerte.

Ezután szünet következett, és 2008-ig nem is indult újra a műsor. A negyedik évadra ismét átalakult a zsűri: Eszenyi Enikő, Friderikusz Sándor, Mester Tamás és Fenyő Miklós alkották az ítészeket, a versenyt ekkor Király Viktor nyerte. Az ötödik évadra visszacsábították Pressert a zsűribe, aki Fenyő Miklóst váltotta, az évadot Tolvai Renáta nyerte.

Az eddigi utolsó széria 2012-ben indult, a zsűrit ekkor is újragondolták a készítők: Bereczki Zoltán, Falusi Mariann, Mester Tamás és Bochkor Gábor alkotta. A hatodik Megasztár a fiatal Radics Gigi lett, aki azóta már az RTL Klub tehetségkutatójának a zsűritagja.

Az évadok során nem csak rengeteg tehetséget, hanem sok különc figurát is megismerhettünk.

Az angol nyelv sokakat megtréfált, a leghíresebb ilyen halandzsázó a Megasztár 5-ben tűnt fel, Szarka László Alphaville Big in Japan című számát szerette volna előadni, ehelyett egy ország énekelte, hogy

„Bikicsunáj”

A fiatalokon is kifogott az idegen nyelv – „vate vanderful vörld”

„pile-pile”

Volt, aki nem tudta, hogy a dalt énekelje vagy „nyomassa a refrént”:

A zene az kell(ene)

Ez minden volt, csak nem meseszerű… A Megasztár 5 egyik versenyzője megdöbbentette Friderikusz Sándort:

Voltak olyanok is, akik izgalmukban kicsit elhajlottak és részegen énekeltek a zsűri előtt.

Czuczor Ágnesnek végül adtak egy második esélyt is.

Olyan is volt, aki egy kicsit zavarba „gyütt”, és bár tudta magáról, hogy nagyon jól énekel, érezte, hogy Friderikusz Sándor majd beleköt:

Volt olyan is, aki már a válogatáson is a művésznevén mutatkozott be.

Ilona arról híresült el, hogy hiába kérlelték, nem hagyta abba az éneklést:

 

 

 

 

Keresés az oldalon