Kiemelt Hírek 2021. február 12.

Emelte a béreit a Tesco: mutatjuk, mennyit keresnek márciustól a dolgozók

Startlap Kiemelt Hírek 2021. február 12.
Az áruházak és a logisztikai központok munkatársai a megemelt fizetésen túl 4 milliárd forintos juttatási csomagot kapnak. Esti hírösszefoglaló.

Emelte a béreit a Tesco: mutatjuk, mennyit keresnek márciustól a dolgozók

Megállapodott a szakszervezetekkel a Tesco-Global Áruházak Zrt. a 2021-es bérfejlesztésről. Ennek értelmében az áruházak és a logisztikai központok munkatársai a megemelt fizetésen túl 4 milliárd forint értékű juttatási csomagban részesülnek. Így például a régi dolgozókat, a gyermekek születését, és a szülőket is támogatják. Mit jelent ez a gyakorlatban, pontos számokkal? Innen kiderül.

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a német vakcina vizsgálatát

Az amszterdami székhelyű uniós ügynökség eddig öt vakcinát engedélyezett, és a német CureVac mellett egyéb szereket is tesztelnek. November közepén az EU 225 millió adag CureVac vásárlásáról állapodott meg. Bővebben.

Ezt kell tudni az itthon használt vakcinákról: 4 percben összefoglalták a lényeget

Erre a linkre kattintva egy rövid, hiánypótló videós összefoglalót találsz a Szputnyik V, a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, valamint az egyelőre még nem alkalmazott Sinopharm oltóanyagokkal kapcsolatos legfontosabb infókról.

Az időjárás miatt akadozhat a kézbesítés a Magyar Postánál

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eső, a hó és a jeges utak nem kedveznek a küldemények szállításának, így számos településen fennakadásokra kell szállítani. A Magyar Posta listát közölt azokról a térségekről, ahol várható a kézbesítés lassulása. Íme.

Lovasi András a járványellenes korlátozásokról: “Nem biztos, hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal”

A Kossuth-díjas zenész legfrissebb interjújában egyebek mellett a raktárkoncertekről, Pataky Attiláról, az SZFE-ről és a NER-ről is elmondta véleményét. A beszélgetés legizgalmasabb részeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Ezt a férfit keresi a rendőrség: egy kisfiút akart magához csalni a szatír Soroksáron

A férfi múlt hét szerdán környékezett meg egy hazafele sétáló gyermeket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szeméremsértés miatt indított nyomozást, és a lakosság segítségét kérik a gyanúsított megtalálása érdekében. Részletek itt.

Oroszországot idéző hideg volt egy nógrádi faluban

A péntek hajnali fagy Észak-Magyarországgal bánt a legkevésbé kesztyűs kézzel. Ha kíváncsi vagy a hőmérsékleti rekordra, akkor katt ide

Vandálnak állította be őket a kormánymédia, de a bíróság az aktivistáknak adott igazat

A 888.hu, az Origo és a TV2 Tények ellen nyert pert két civil aktivista. A Társaság a Szabadságjogokért által képviselt aktivisták csak a sérelemdíjat kapták meg, a helyreigazítás máig nem történt meg. Ha érdekel az eset, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az Európai Tanács aggódik a magyar önkormányzatiság hiánya miatt

A strasbourgi székhelyű nemzetközi szervezet harmadik alkalommal elkészített jelentésében sorolják a negatívumokat, javulás helyett egy aggasztó folyamatot rajzoltak fel. Pozitív kritika egyedül Budapest “különleges státuszát”, továbbá a kisebbségi önkormányzatokat érte. A témáról ebben a cikkben írnak.

Ha az ország keleti felén laksz, akkor még bőven lesz időd megépíteni azt a hóembert

Fotó: MTI/Balázs Attila

Egy anticiklonnak köszönhetően sok napsütésben lesz részünk, de a vastagabb hóval borított tájakon marad a fehérség a kemény éjjeli fagyokkal együtt. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon