Emberi jogi bíróság előtt kell felelnie a férfi borbélynak, amiért nem vágta le egy kislány haját

Startlap - Startlap
A gyerek anyukája úgy véli, nemi diszkrimináció történt a férfi fodrászatban.

Egy ausztrál fodrász, Sam Rahim az emberi jogi bíróság elé fog kerülni, amiért nem volt hajlandó levágni egy kislány haját, írja a 9News. Rahim borbély, egy férfi fodrászatban dolgozik Sydney-ben, ahol egyáltalán nem fogadnak női vendégeket.

Tavaly karácsony előtt egy anya tért be a szalonba kislányával, hogy levágják gyermeke haját. Rahim udvariasan visszautasította a nőt, és elmagyarázta neki, hogy neki nincs képesítése női haj vágására, még soha nem is csinált ilyesmit. Az anyuka erősködött, mire a borbély felhívta a figyelmét arra, hogy alig egy percre tőlük van egy női fodrászat is. Végül a nő dühösen kiviharzott az üzletből.

Nem sokkal később Rahimot arról értesítették, hogy a nő pert indított ellene, mondván nemi diszkrimináció történt. Rahim szerint könnyen lehet, hogy alig mert volna utcára lépni a kislány, ha levágja a haját. Az ausztrál fodrászok egyesületének elnöke, Sandy Chong is megerősítette ezt, védelmébe vette a borbélyt, hiszen a férfi és a női haj kezelése egész más technikát és képzettséget igényel.

Rahimnak ügyvédet kellett fogadnia, aminek magas költségei felesége és kislánya megélhetését fenyegetik.

Az ügyvédnő közleményében azt állítja, a férfi nem jelezte felé, hogy nincs képesítése női haj vágására, továbbá igen egyszerű dolgot kellett volna csinálnia, nem pedig egy bonyolult frizurát.

Fotók: 9News

 

Ez is érdekelhet

képcím

Az állam megvette a milliárdos veszteséget termelő...

képcím

Feltárták Borkai Zsolt családjának győri kalandjait

képcím

Hátrányosan különböztették meg a férfiakat – megbüntették...