Az állam megvette a milliárdos veszteséget termelő Mészáros-erőművet

Startlap - Startlap
Veszteség ide vagy oda, osztalékra jutott bőven a tulajdonosoknak. Esti hírösszefoglaló.

Mészáros Lőrinc szép karácsonyi ajándékot kapott: a kormány megvásárolta tőle a milliárdos veszteségeket termelő szénerőművét

A Mátrai Erőmű a 2017-ben produkált 10,7 milliárdos mínuszt csak kormányzati gigatámogatások segítségével volt képes tavaly lecsökkenteni, de még így is hatalmas volt a hiány. Ez nem akadályozta meg a tulajdonosokat abban, hogy jókora osztalékot vegyenek ki a vállalatból. És a Magyar Villamos Művek Zrt.-t sem zavarta túlzottan, amikor aláírták az adásvételi megállapodását a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel. De nem ez az egyetlen probléma a Mátrai Erőművel. Forintosított és egyéb részletek ebben a cikkben találhatók.

Figyelem: álhírekkel riogatják a neten a nyugdíjasokat

A pár héttel ezelőtti megtévesztő nyugdíjprémiumos hír után újabb, kifejezetten az időseknek szóló kamucikkekkel bombáz az internet. Ha érdekel, mi az a nyugdíjasokról szóló hír, amit jobb, ha nem hiszel el, akkor itt folytasd az olvasást.

4500 forint: ennyit kapott egy mentős év végi juttatásként

Pedig ennek a többszöröse volt várható. Arról, miért ilyen szép összegekkel kedveskednek a mentősöknek, és hogyan reagált a helyzetre az Országos Mentőszolgálat, itt tudhatod meg a részleteket.

A külügyminisztérium 260 milliós jutalmat osztott szét a dolgozók között

Mivel ők kicsit kevesebben vannak, mint a mentősök, ez a “motivációs juttatás” nem akármennyit jelent fejenként. Pontos számokat ebben a cikkben találsz, ahol azt is bemutatják, milyen anyagi motivációra számíthatnak mindeközben a pedagógusok.

A brutális lakásárak miatt már tárolóknak hasznosított sötét lyukakba költöznek a magyarok

Úgy tűnik, a szuterének az ingatlanpiacon tapasztalható őrület igazi nyertesei.

Janka néni kampányol az alkohol ellen az OMSZ karácsonyi Szomszédok-videójában

Forrás Facebook Országos Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) karácsonyikampányvideójábanPásztor Erzsi mellett Esztergályos Cecília, Csonka Pici, Lengyel Tamás, valamint Dancsó Péter igyekszik felhívni a figyelmet a karácsonnyal járó veszélyekre. Szomszédokhoz illő módon a végén a tanulságot is levonták. Íme a felvétel.

Bajnokok Ligája meccs előtti edzésen kapott sztrókot Patrick Farkas

A salzburgi csapat eddig titokban tartotta a dolgot, de most maga a játékos számolt be arról, hogy mi történt vele október végén. Szavait ide kattintva olvashatod.

Külföldi zsebtolvaj bandát kaptak el a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban

Az öt horvát állampolgár céltudatosan fosztogatott. Minderről bővebben itt írnak.

Egy szegedi szórakozóhelyre nem engedtek be egy fekete férfit

A helyi születésű Langane Dominik szerint rasszizmus miatt nem mehetett be a Hungi Vigadóba, az üzemeltető azonban másként magyarázza a történteket. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor erre a linkre kattints.

Deutsch Tamás szerint a Néppárt politikája egyre távolodik a Fidesztől

Fotó László SzirtesiGetty Images

Heteken belől eldőlhet a jelenleg felfüggesztett tagsággal bíró Fidesz sorsa az Európai Néppártban (EPP). Antonio Tajani, az egyik EPP-alelnök, valamint Deutsch Tamás is véleményt formált az ügyben. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Kitüntették Mészáros Lőrincet, Felcsút díszpolgára lett

képcím

A MÁV Mészáros Lőrinc cégét okolja, amiért nem indul el a...

képcím

Kérjen részletfizetést a NAV-tól, üzente Semjén Iványinak - A...