Eltűnt Debrecen 600 milliárdos fejlesztési terve, jutalmat ajánlottak a nyomravezetőnek

Startlap - Startlap
A különös felhívást egy helyi lap tette közé, miután nem sikerült rábukkanniuk a városfejlesztési stratégiára, amelyet már jóváhagytak, és ódákat zengenek róla. Esti hírösszefoglaló.

Eltűnt Debrecen 600 milliárdos fejlesztési terve, jutalmat ajánlottak a nyomravezetőnek

Papp László fideszes polgármester állítja: a Debrecen 2030 program olyan életminőséget hoz majd a lakosoknak, amelyhez hasonló nem lesz a régióban. A program a város 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját takarja, 600 milliárd forintos összköltségvetéssel. A Magyar Közlönyben meg is jelent ezzel kapcsolatban egy kormányhatározat. Annak viszont, hogy pontosan mire adják ki ezt a rengeteg pénzt, egyelőre nyilvánosan semmi nyoma.Debreciner szerkesztősége jutalmat ajánlott a nyomravezetőknek. Részletek itt.

Szijjártó, Varga Judit és Csányi Sándor is bekerül az egyetemi vezetőségekbe

Hat felsőoktatási intézményben már zajlik a modellváltás folyamata, amelynek során az egyetemek élére alapítványokat hoznak létre, kuratóriumi vezetéssel. A témáról Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Bódis a hat kuratóriumi vezetőt és egy kuratóriumi tagot is megnevezett, akik csupa ismerős arcok. A folytatásért ide kell kattintani.

Egy 11 és egy 15 éves gyerek is megfertőződött koronavírussal

Jóval kisebb érdeklődés közepette, de még mindig zajlanak az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatói, és a péntek délelőtti alkalom sajnos figyelmet is érdemel: Dr. Müller Cecília a szokásos friss adatok ismétlése közben ugyanis két kiskorú fertőzéséről is hírt adott. A tiszti főorvos ezenkívül kitért a Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett szennyvízvizsgálatokraKiss Róbert alezredes pedig az elmúlt napokban elrendelt hatósági karanténokról, a vírussal kapcsolatos büntetőeljárásokról, valamint egy nyomozásról tájékoztatott. Ez utóbbi csalók ellen folyik, akik Müller Cecília és a Népegészségügyi Központ nevében trükköztek. A sajtó kérdésére szó esett a véradásról, az idősotthonok látogatásáról, valamint a vírus második hullámáról. A sajtóeseményen elhangzottakat ebben a cikkben foglalták össze.

Kásler: Hétfőtől visszaáll az egészségügyben a megszokott rend

A miniszter levélben és Facebook videóban tájékoztatott arról, hogyan változik június 15-től az alap-, a járóbeteg- és a fekvőbeteg-ellátás rendje. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Jövő hétfőn nulla forint lesz az FKF számláján

Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a szemetet Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben 2018. július 23-án. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A mellbevágó információt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes közölte a Facebookon. Tüttő arcpirítónak nevezte a nemzeti kukaholding tevékenységét, ami miatt ez a szituáció előállt. Részletek itt.

Jövő héttől enyhítenek a BKK korlátozásain

Június 15-től a járványveszély csökkenésére tekintettel változik a rend a budapesti tömegközlekedési járatokon. Ez persze korántsem az összes szabály eltörlését jelenti. Minderről bővebben itt olvashatsz.

A tankerület megbüntette és megalázta a vasalódeszkás tornatanárt, aki a magyar távoktatás egyik legkreatívabb és leglelkesebb színfoltja volt

Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium tesitanára márciusban forgatott a nappalijában egy szuper videót: a pedagógus egy vasalódeszkára felmászva mutatta be, hogyan lehetséges interneten keresztül úszást oktatni. A humoros videó remekül reflektált a járvány által előidézett abszurditásra, és – ezt már Vezsenyi nyilatkozta egy friss interjúban – a cél a diákok felrázása volt, akik közül csak kevesen csatlakoztak az online tanórák csoportjaihoz. A viccet azonban nem érti mindenki, és a tankerületi vezetőség még annyira sem: dicséret helyett a makói tornatanárt megbüntették és megalázták, méghozzá nem kicsit. Videó és további részletek itt találhatók.

10 éves gyerekével kézbesíttette a drogot egy kétegyházi férfi

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsított férfi a fiának azt mondta, a kis csomagokban kristálycukor van. Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Nyílt levelek péntekre: a Jobbik-alelnök autós és nem bűnöző, a Balaton-part pedig a fürdőzőké

A Jobbik egyik alelnöke, Szilágyi György nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez, mivel úgy érzi, a főváros vezetése az autósok rovására vette szárnyai alá a kerékpározókat. Szilágyi hangsúlyozta: nem országgyűlési képviselőként, hanem budapesti lakosként fordult a főpolgármesterhez, és amúgy maga is biciklizik. Íme a levél.

A siófoki strand bejárata 1955-ben. (Fotó: Fortepan)

Egy másik nyílt levél is jutott a mai napra, amely szóra érdemes: ennek címzettje Varga Mihály és a Magyar Turisztikai Ügynökség, a feladó meg az Összefogás a Balatonért Egyesület. A szervezet azért ragadott klaviatúrát, hogy így tiltakozzanak a szabadstrandok fizetőssé tétele ellen. A levelet ezen cikkünkben mutatjuk be.

Elfoglalták a tüntetők Seattle egy részét, Trump bevetné a hadsereget

Capitol Hill Autonóm Zóna névre keresztelte és elfoglalta Seattle egy kisebb területét tüntetők egy csoportja. Donald Trump a hadsereg segítségével vágna rendet, a helyi polgármester ezzel nem ért egyet. A helyzetről itt találsz fényképes beszámolót.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről

képcím

Sok budapesti várt erre - hiánypótló döntés született az...

képcím

Felszólalt Magyar Péter tüntetésén, kirúgták Tarr Zoltánt a...