Kiemelt Hírek 2021. február 10.

Eltűnnek a regisztrációk, idős emberek maradtak le az oltásról

Startlap Kiemelt Hírek 2021. február 10.
Hiába töltötték ki az űrlapokat, nem szerepelnek a listán, és kétséges, mikor és hogyan kerülhetnek vissza. Reggeli hírösszefoglaló.

Eltűnnek a regisztrációk, idős emberek maradtak le az oltásról

Az első oltási hét tanulsága, hogy nemcsak az oltási regisztrációt övező kommunikáció, de annak gyakorlati alkalmazása is a rendszer gyenge pontja. Számos nyolcvan év feletti ember hiába töltötte ki az űrlapokat, nem szerepel a listán, és kétséges, mikor és hogyan kerülhetnek vissza. Részletek itt.

Jelentős kisebbségben vannak a nyitáspárti magyarok

A kormány által beharangozott nemzeti konzultációra egyelőre várni kell, de készült egy reprezentatív közvélemény-kutatás a járványellenes intézkedésekről. További információkért katt ide.

Itt a lista arról, kiknek nem javasolják a Szputnyik V beadását

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet honlapján megjelent az orvosoknak szóló alkalmazási előírás az orosz oltóanyagról. Az ellenjavallatokról szóló szakaszt ebben a cikkben ismertetik.

Újra nő a fertőzések száma Budapesten

Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely főpolgármester kedd esti közleményében mindenkit óvatosságra int a harmadik hullám elkerülése érdekében. Bővebben.

Németországban meggyilkoltak egy magyar bejárónőt 

A 48 éves ózdi nő holttestét Kaiserslauternben, egy szakadt melegítőben találták meg. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Valóságos roham indulhat a lakásfelújításokért

A tavaly októberben bejelentett otthon-felújítási program igénybe vételi szabályai miatti buktatók, a kivitelezők megemelt árai és az építőipari kapacitáshiány a szakértők szerint sokak kedvét elveszik majd a renoválástól, de így is komoly kihívás elé néz az ágazat. A GKI és a Masterplast felmérte a piacot, íme az eredmények.

Már egy mandulaműtétre is 180 napot kell várni, de egy nyitott szívműtétre 304-et

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő várólista adatbázisában jól látszik, milyen drámai növekedést okozott a műtéti várólisták hosszában a járvány. November 10. óta csak bizonyos beavatkozások végrehajtását engedélyezik: a jelenleg érvényes szabályokról és a várakozási időről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Orbán Viktor menzáját hónapok óta nem a Gundel üzemelteti már

Kiderült, hogy decemberben felbontották az alig két éve aláírt, legalább öt évre szóló szerződést a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita Kolostor étkezdéjéről. Részletek itt.

Úgy sikerült megemelni a minimálbért, hogy a románokkal is alig tudunk versenyezni

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Az Eurostat múlt héten közölt összesítésében a magyar minimálbér az egész Európai Unióban az utolsó előtti helyen végzett. Egészen január végéig nem voltak képesek megállapodni a legalacsonyabb fizetés mértékének növeléséről, így az uniós statisztikai hivatal a legalacsonyabb fizetés tavalyi összegét vette alapul. Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez jelentős különbség forrása: hát nem az. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az idei tél legdurvább hidegfrontja jön az este

A szerda este érkező rendkívüli hidegfront átvonulásával az idei tél leghidegebb időszaka veszi kezdetét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon