Elszálló árak a boltokban, a kutakon: megállíthatatlan az infláció

Startlap - Startlap
15 éve nem volt olyan magas az infláció, mint februárban, még az elemzők várakozásait is meghaladta. Délelőtti hírösszefoglaló.

Elszálló árak a boltokban, a kutakon: megállíthatatlan az infláció

Utoljára 2007. augusztusban volt ilyen magas az infláció – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Mi mennyit drágult az elmúlt egy év, illetve egy hónap alatt? Sokkoló számok megtekintéséhez ide kattints.

Orosz repülőket lőhettek ki Kijev felett, Csernobil egyre jobban elszigetelődik a külvilágtól

A brit védelmi minisztérium legújabb harctéri hírszerzési jelentése szerint az orosz erőknek nem sikerült jelentős áttörést elérniük Kijev északi részén, a csernobili erőműben tartózkodó több mint 200 dolgozó helyzete egyre rosszabb, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség már nincs kapcsolatban a létesítménnyel, a Pentagon szerint nem tartható Lengyelország javaslata a harci gépek átadásáról, és már 800 ezer gyerek menekült el Ukrajnából. Az orosz-ukrán háború minden történése percről percre.

Az elmúlt négy évben évente összesen 4,5-szer szerepelhetett ellenzéki képviselő közmédiás műsorban

MTI/Illyés Tibor

Utoljára – ha minden igaz – 2018 decemberében voltunk az állami média épületében, akkor is át kellett másznunk a kerítésen.

Az idei választás apropóján is kapnak az ellenzéki pártok öt percet az M1, illetve a Kossuth rádió reggeli műsorsávjából. A közmédia mindezt “törvényi kötelezettségén túl” teszi lehetővé, közleményük szerint azért, mert számukra “kiemelten fontos az esélyegyenlőség”, és hogy “biztosítsák a kiegyensúlyozott, objektív tájékozódást”. A számok azonban nem ezt mutatják. Részletek.

Márki-Zay Péter felesége asztalosnak tanul: Vincze Felícia exkluzív interjút adott

A fizikus végzettségű Márki-Zay Péterné Vincze Felícia annak idején könyörgött a férjének, hogy ne induljon a hódmezővásárhelyi időközi választáson, mert félt, hogy hátrány éri majd családját. Gyermekeik elé nem gördültek akadályok, az ő szülésznői praxisát azonban tönkretették – állítja. Ezért újabb végzettséget szerez, és most éppen fürdőszobabútorokat készít. Interjú.

Kétnapos pályázati határidővel osztogatják az EU-pénzeket, minden negyedik forintot saját maguknak adnak a bírálók

Tavaly nyáron még két hét, januárban már csak két nap állt rendelkezésére annak, aki szeretett volna a Hajt-A Csapat egyesületen keresztül hozzájutni az Európai Unió és a magyar állam által társfinanszírozott Leader pályázati forrásaihoz. “Szinte kizárólag azok nyújthatják be a pályázatokat, akiknek voltak előzetes információik” – mondja egy pályázati szakértő, és a gyakorlat is ezt őt támasztja alá. A zanzibári nyaralásáról elhíresült, kőműves végzettségű Kaszanyi József által vezetett Hajt-A Csapat pályázatain valamiért kiemelkedően sikeresen szerepelnek Kaszanyi családtagjai és fideszes polgármesterek. Bővebben.

Valóban szükség van negyedik oltásra?

A negyedik dózis hatékonyságáról készült közelmúltbéli kutatások változó eredményeket mutatnak a különböző vakcináknál, a jelenlegi adatok alapján az újabb oltás szükséges lehet, de nem mindenkinek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az orosz-ukrán háborúra hivatkozó csalásra figyelmeztet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet azt kéri, senki se kattintson a szóban forgó tartalmakra, mert azok káros hivatkozásokat és fájlokat rejtenek. Honnan lehet felismerni, hogy veszélyes küldemény érkezett? További információkért katt ide.

Az MKB Bank 10 millió eurós hitelt adott Marie Le Pen kampányára

Februárban derült ki, hogy a francia szélsőjobboldali politikus egy magyar banktól kapott segítséget, jelen árfolyammal számolva több mint 4 milliárd forint képében. Most pedig a francia elnökválasztáson induló jelöltek nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozatukat. Részletek.

Kinek kedvez, ha elhúzódik a háború Ukrajnában?

Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images

A hétvége fordulatot jelzett a február 24-én megkezdődött háborúban, ugyanis jól látható, hogy az oroszok áttértek a felmorzsoló, kifárasztó jellegű hadviselésre. De vajon sikerrel járhatnak-e az oroszok ezzel, illetve általában a kifárasztó hadviseléssel? Hiába látszik Ukrajna teljesen esélytelennek egy ilyen jellegű háborúban, az orosz vezetésnek továbbra is sürgős lenne döntésre vinni a dolgot a harctéren az egyelőre lassan, de később akár robbanásig fokozódó társadalmi elégedetlenség miatt. Bővebben.

Délután már havazás is lehet

Valóban téliesre fordul az időjárás, az éjszakai órákban akár -12 fokos hőmérséklettel, valamint hóval, illetve havas esővel. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Balaton József)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek

képcím

Magyarországé lenne Kárpátalja Medvegyev térképén