Elpusztult az első bizonyítottan koronavírusos kutya

Startlap - Startlap
Buddy volt az első olyan eb, akinél orvosilag igazolták, hogy elkapta a fertőzést. Esti hírösszefoglaló.

Elpusztult az első bizonyítottan koronavírusos kutya

A hétéves német juhász április közepén kezdett el nehezebben lélegezni, hat héttel később pedig elvégezték rajta a tesztet. A szomorú történetéről itt lehet megtudni mindent. 

Már meg is van az Index új főszerkesztő-helyettese

Tevan Imre nem ismeretlen a portál háza táján, sőt dolgozott egykor az Origónál is. Az újságíró maga számolt be újdonsült pozíciójáról, ahogyan arról is írt, szerinte milyen fogadtatásban is lesz része azzal, hogy főszerkesztő-helyettes lesz a szinte mindenki által elhagyott lapnál. Részletek

Trump újabb ötlettel állt elő: most már az elnökválasztást is elhalasztaná

Fotó: Montinique Monroe/Getty Images

Az őszi elnökválasztás elhalasztására szólított fel a Twitteren az amerikai elnök. Úgy véli ugyanis, a koronavírus-járvány miatt előtérbe kerülhet egy bizonyos szavazási forma, amelynek tömegessé válása csalások sorozatához vezethet. Hogy miről is van szó, az idekattintva azonnal ki fog derülni. 

A Fradi tulajdona lesz a népligeti hatalmas kézilabdacsarnoka

Nem akármilyen ajándékot kap az FTC a kormánytól: a megépülése után a sportegyesület megkapja Európa legnagyobb kézilabda-arénáját. Hogy az államnak milyen súlyos tízmilliárdokba fog mindez kerülni, azon errefelé lehet elcsodálkozni. 

Szanyi Tibor Horn politikai örökösének nevezte magát, miközben amőbának érzi az MSZP-t

Lendületes interjút adott az MSZP egykori EP-képviselője, aki az általa életre hívott új politikai platform, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnöke. Ebben már arról vizionált, hogy új alakulatával meg fogja előzni hajdani pártját, de szót ejtett más, az ellenzéki oldalon álló résztvevőkről is. Mondanivalója – melyben érdemes azt is figyelni miként nyilatkozott a DK-ról – itt érhető el. 

Augusztus 15-e után is maradnak a korlátozások

Minderről a csütörtöki Kormányinfón beszélt Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, szerdai ülésén a kormány úgy ítélte meg, hogy ahhoz, hogy a jelenlegi keretek között tudjuk tartani járványt, a hatályos szabályokon változtatni kockázatos lenne. Részletek.

Fegyvert rántottak a baranyai unokázós csalókra a rendőrök

Lovászhetényben szerda délután olyan jelenet zajlott le, amit legfeljebb csak filmvásznon láthat a hazai közönség. A baranyai zsaruk ugyanis unokázós csalókat füleltek le, úgy hogy alig 48 óra alatt sikerült a nyomukra akadni. A fegyveres rajtaütés képsorait itt lehet megtekinteni. 

Letartóztatták Joób Márton MSZP-s képviselőt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a szegedi baloldali önkormányzati képviselő mellett még hét férfinak a letartóztatását indítványozta. Az egyre nagyobbra dagadó ügyről ez a cikk szól részletesebben. 

Kalóztévét kapcsoltak le a NAV nyomozói

Az ötletgazda egy nagykanizsai férfi volt, aki saját otthonában az édesanyja tévészolgáltatását szerette volna nézni. Ehhez talált egy szerverszolgáltatót. Budapesti illetőségű társa a neten kezdte közvetíteni az egyik legismertebb, országos lefedettségű szolgáltató műsorát. Később összehangolták a keresletet a lehetőségekkel, és több százmilliós bevételre tettek szert. A nem mindennapi történet errefelé fog kiteljesedni.  

Úgy tűnik Mészáros Lőrinc osztrák focicsapatot venne

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az osztrák Der Standard úgy tudja a magyar milliárdos egy, az osztrák első osztályban szereplő klubra vetett szemet. A napilap beszámolója szerint azonban nem csak egyedül verseng az együttesért. Hogy Ausztria melyik focicsapatáról van szó, amely megtetszett a magyar miniszterelnök jó barátjának, az idekattintva azonnal ki fog derülni.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...

képcím

Varga Judit másfél milliós órával a kezén mutogatta az...

képcím

Teljesen elbonthatja a népligeti felüljárót a főváros?